20 Şubat 2016 13:45

Alexander Skarsgård İstanbul’a geliyor

Paylaş

“True Blood”daki vampir Eric Northman rolüyle fenomene dönüşen İsveçli oyuncu Alexander Skarsgård, !f İstanbul’un konuğu olarak ilk kez Türkiye’ye geliyor. 

!f Galalar’da gösterilen “The Diary of a Teenage Girl”ün oyuncularından Skarsgård, festivale özel bir sohbetle katılacak ve Meltem Cumbul’a oyunculuk kariyerini anlatacak. 

15. !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali’nin konuklarından biri de, “Diary of a Teenage Girl/Bir Genç Kızın Gizli Defteri”nin oyuncularından Alexander Skarsgård olacak. HBO dizisi “True Blood”daki vampir Eric Northman rolüyle dünyaca ünlü bir isme dönüşen İsveçli oyuncu, bugün saat 14.00’te Cinemaximum Kanyon’da “Oyunculuk Üzerine Küçük Bir Sohbet” başlıklı konuşmaya katılacak ve Meltem Cumbul’a oyunculuk kariyerini anlatacak. 

Türkiye’ye ilk kez gelen Alexander Skarsgård, !f İstanbul’un Galalar bölümü filmlerinden “Bir Genç Kızın Gizli Defteri”nde sevgilisinin kızıyla birlikte olan Monroe rolünde karşımıza çıkıyor. Oyuncu Marielle Heller’ın Phoebe Gloeckner’in aynı adlı çizgi romanından uyarladığı film, 1970’li yıllar San Francisco’sunda geçiyor ve Minnie adlı genç bir kadının cinselliğe dair hislerini ve düşüncelerini eğlenceli bir dille anlatıyor. Özellikle Bel Powley’nin oyunculuğuyla çok konuşulan ve Skarsgård’ın yanı sıra Kristen Wiig’i de izlediğimiz “Bir Genç Kızın Gizli Defteri”, Sundance’te Görüntü Yönetmeni Ödülü’nü kazanmış, Berlin’in Generation bölümünde “En İyi Film” seçilmiş ve bağımsız sinemanın en önemli ödüllerinden Gotham’da da Powley’e En İyi Kadın Oyuncu Ödülü getirmişti.

Çok yakında “The Legend of Tarzan”da beyazperdenin yeni Tarzan’ı olarak izleyeceğimiz Skarsgård kariyerine, henüz sekiz yaşındayken, babası Stellan Skarsgård’ın da oynadığı “Åke and His World” ile başladı. 13 yaşında, “The Dog That Smiled” adlı filmde canlandırdığı Jojjo rolüyle İsveç’te önemli bir üne kavuşan oyuncu, 10 yıl boyunca setlerden uzak kaldı. Bu sürede İngiltere’ye yerleşen Skarsgård, İsveç’e geri döndükten sonra yeniden oyunculuğa başladı ve üst üste pek çok sinema filmi ve televizyon dizisinde rol aldı. Bir Amerika tatili sırasında şans eseri rol aldığı “Zoolander” ile Hollywood’un radarına giren aktör, 2008’de rol aldığı HBO mini dizisi “Generation Kill” ile dikkatleri çekti. Aynı yıl, Alan Ball’un yaratıcısı olduğu ve yedi sezon süren vampir dizisi “True Blood”da 1000 yaşındaki vampir şerifi Eric Northman’ı canlandıran Skarsgård, dizideki rolüyle Scream Ödülleri’nde üç yıl üst üste En İyi Erkek Oyuncu seçildi. Lars von Trier’in “Melancholia”sında yıllar sonra babasıyla buluşurken, “Straw Dogs”, “The Giver”, “Battleship” filmleriyle Hollywood’daki yerini iyice sağlamlaştırdı. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Tom Waits, Johnson’ın tribute albümünde

SONRAKİ HABER

Gazi'de Cemevine yönelik saldırıyı protesto edenlere polis saldırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...