18 Nisan 2012 12:04

3. Köprü karşıtları hükümeti şikayet etti

3. Köprü Yerine Yaşam Platformu üyeleri, 3. Boğaz Köprüsü Projesi nedeniyle Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın yanı sıra 4 bakan hakkında suç duyurusunda bulundu.3. Köprü Yerine Yaşam Platformu üyeleri, 20 Nisan tarihinde Ankara’da görüşülecek 3. Boğaz Köprüsü Projesi ihalesiyle ilgili &Cc

3. Köprü karşıtları hükümeti şikayet etti
Paylaş

3. Köprü Yerine Yaşam Platformu üyeleri, 3. Boğaz Köprüsü Projesi nedeniyle Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın yanı sıra 4 bakan hakkında suç duyurusunda bulundu.

3. Köprü Yerine Yaşam Platformu üyeleri, 20 Nisan tarihinde Ankara’da görüşülecek 3. Boğaz Köprüsü Projesi ihalesiyle ilgili Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi önünde eylem yaptı. “3. Köprü projesi cinayettir ihale hukuk dışıdır” pankartı açan platform üyeleri, “20 Nisanda Ankara’dayız”, “Köprü değil su” ve “Köprü değil toplu ulaşım” dövizleri taşıdı. Sık sık “Köprü değil insanca yaşanacak bir İstanbul”, “Köprü değil demokrasi istiyoruz” ve “Köprü değil orman” sloganlarının atıldığı eylemde, platform adına konuşan Ömer Kiriş, 20 Nisanda yapılacak ihaleye ilişkin “AKP Hükümeti 3. Köprü cinayetini işlemek için bir kez daha randevu verdi” dedi.

‘ULAŞIM DEĞİL RANT PROJESİDİR’

3. Köprüye halkın değil hükümetin ihtiyacının olduğunu söyleyen Kiriş, “Bu proje bir ulaşım değil, emlak ve rant projesidir. Bizler mimarlar, şehir plancıları, İstanbul ve yaşam savunucuları olarak görüşmelerin yapıldığı gün Ankara’da olacağız” dedi. Projenin, kentin ulaşım sorunlarının çözmeyeceğini aksine ağırlaştıracağını, İstanbul kent, ormanlık alanlara, su havzalarına telafisi mümkün olmayacak zararlar vereceğini işaret eden Kiriş, yaşam savunucuları olarak projeye izin vermeyeceklerini dile getirdi.

Platform üyeleri, projeden sorumlu gördükleri Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Tarım Bakanı Mehmet Mehdi Eker ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş hakkında “Görevi kötüye kullanma, kamuyu zarara uğratma, kanuna aykırı işlem gerçekleştirme ve doğaya tahrip etme” fiilleri nedeniyle suç duyurusunda bulundu. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Öğrenciler formasyon için eylemde

SONRAKİ HABER

IMF: Türkiye’de işsizlik artacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...