20 Şubat 2016 11:21

İMO Adana Genel Kurulu başladı

Paylaş

İMO Adana Şubesi'nin 21'inci Genel Kurulu bugün başladı. Ön seçimle belirlenmiş olan, Halil Çağdaş Kaya başkanlığında tek listeyle girilen genel kurul iki gün sürecek. Seyhan Oteli'nde gerçekleşen Genel Kurul'a CHP Adana Milletvekilleri İbrahim Özdiş ve Aydın Uslupehlivan da katıldı. 3 dönem kuralının olduğu İMO'da 3 dönem boyunca Oda Yönetim Kurulunda görev yapan mevcut Şube Başkanı Nazım Biçer, veda konuşması yapmadığını, üniversiteye başladığı ilk günden beri görevler aldığı Oda'da hizmetlerine devam edeceğini söyledi.

20'nci dönemi değerlendiren Biçer, bu dönemde yaptıkları en iyi işin komisyonlar kurmak olduğunu aktardı. Kentsel Komisyonun konuyla ilgili iki panel düzenlediğini ifade eden Biçer, yapılan çalışmaları kentsel dönüşümün gerçekleşeceği mahallelerde yaşayan halkla birlikte kurarak gerçekleştirdiklerini, panellerin bu sebeple nitelikli gerçekleştiğini söyledi.

İÇLER ACISI OLAN DIŞ POLİTİKA ALLANIP PULLANIYOR

Kürt sorununda demokratik açılımın şiddet politikasına döndüğünü dile getiren Biçer, "Bu kanlı oyunda askerler ölüyor,gençler ölüyor, insanlar yaşadıkları yerleri terk ediyor" dedi. İçler acısı olan dış politikanın allanıp pullanıp, milliyetçi duygular kullanılarak anlı şanlı politika diye servis edildiğini dile getiren Biçer, milyonlarca kişinin mülteci olarak başka ülkelere gitmek zorunda kaldığını belirterek savaşın zenginlerin daha zengin olması, muktedirlerin koltuklarını kaybetmemesi için körüklendiğini söyledi. Oda olarak örgütlenme ve düşünce özgürlüğü, ülkenin demokratikleşmesi, barışın tesis edilmesi, yoksulluk, işsizlik ve ücret adaletsizliğinin kaldırılmasını istediklerini ifade eden Biçer, ülke sorunlarını dile getirmeye devam edeceklerini söyledi.

ÖZDİŞ: SALDIRI OLACAĞI 20 OCAK'TA BİLDİRİLMİŞ

İMO Adana Şubesi Genel Kurulu’nda konukların konuştuğu bölümde söz alan  CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, eline ulaşan bir belgeye göre Ankara’da bir saldırı olacağının önceden bildirildiğini söyledi. 20 Ocak’ta Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın kendi personeline gizli ibareli bir belge ulaştırdığını ifade eden Özdiş,  “Özellikle Ankara’yı tarif ediyor. Trafikte araç geliş gidişleri… O günkü patlayan şeyin resmini çiziyor” diyerek MİT tarafından hazırlandığını tahmin ettiği istihbarat olmasına rağmen saldırının gerçekleşmesine tepki gösterdi. AKP İktidarına seslenen Özdiş, “ Demek ki elinizde bu belge var. Bu bilgiye dayalı olarak bir bilgilendirme yaptınız. Peki gereğini neden yapmadınız?” dedi. Başbakan’ın 10 Ekim’deki Ankara Katliamı’ndan sonra “Oylarımız arttı” şeklindeki açıklamalarını hatırlatan Özdiş, “Patlamalar, ocaklara ateş düşürmeler AKP’nin işine mi geliyor?” diye sordu. CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem de iki gün önce Mecliste düzenledİği basın toplantısında Hava Harp Okulu Komutanlığı'na gönderilen 20 Ocak 2016 tarihli saldırı olacağına dair raporu açıklamıştı.

Genel Kurul, Pazar günü Halil Çağdaş Kaya'nın başkanlığında yapılacak olan olan seçimlerle devam edecek. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Yarını kurtarmak bizim elimizde

SONRAKİ HABER

Savaşın faturasını ödemeyeceğiz!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa