20 Şubat 2016 10:52

Emekçiler ve kadınlar savaşı durdurur

Paylaş

Özlem Ulutaş ŞENGÜL
Urfa Yaşam Evi Kadın Dayanışma Derneği Başkanı

Günümüz kapitalist ve faşist dünyasında toplumu parçalayan, sömüren, emeği ve emekçiyi ötekileştiren düzen savaşı besler ve savaştan beslenir. Toplumsal kaynaklar savaşa aktarıldıkça emekçinin ekonomik sömürüsü artacaktır. Emekçiler savaşa karşı durarak bireyi, toplumu korur. Emekçilerin ve kadınların kolektif ve örgütlü mücadeleleri savaşa ve kapitalizme en anlamlı karşı duruştur.

Yaşamda bireyi güçlendiren toplumsallık ve örgütlülüktür. Örgütlü yaşam hoşgörü, barış ve demokrasi ile devam edebilir. Emek örgütlerinin emekçilerin sosyal ve ekonomik hakları kadar toplumun barış ve demokrasi hakkı mücadelesinde de görevleri vardır. Emek örgütleri savaşa ve sömürüye karşı, toplumsal duyarlılık yaratmalı, barış mücadelesini örgütlemeli ve güçlendirmeli. Alanlara çıkılmalı ve savaş politikalarına ve düzenine karşı hizmet üretilmemelidir.

Kadınlar ise erkeklerin savaşının en büyük mağdurudur. Savaşın sosyal, siyasal ve ekonomik etkileri kadınlarda en acı şekilde görülür. Bu yüzden tüm kadınlar da savaşa karşı olmalı ve birlikte mücadele etmelidir.

ÖNCEKİ HABER

Van’da 50 eğitimciye grev soruşturması

SONRAKİ HABER

Antep'te ek zam için direnen Nakpilsa ve NAKSAN işçileri kazandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...