20 Şubat 2016 10:31

Birleşik Krallık'ta referandum: 23 Haziran'da AB'de kalıp kalmamayı oylayacaklar

Paylaş

Birleşik Krallık, 23 Haziran'da referanduma gidiyor. Referandumda, ülkenin AB üyesi olarak yoluna devam edip etmeyeceği oylanacak.

Başbakan David Cameron, AB üyeliğine ilişkin Brüksel'de AB Konseyi ile bir araya gelmiş, toplantının olumlu geçtiği, AB'nin Ada'nın taleplerine olumlu yaklaştığı açıklanmıştı.

Kabine toplantısı sonrası konuşan Cameron, kendisinin reforme edilmiş bir AB'de kalmaktan yana olduğunu belirtti.

ANLAŞMANIN KİLİT MADDELERİ

BBC Türkçe'nin haberine göre AB ile varılan anlaşmanın en önemli maddelerinden biri AB'den gelen göçmenlere verilen sosyal yardımlarla ilgili 'emniyet freni' sistemi. Bu sisteme göre AB üyesi ülkelerinden İngiltere'ye gelen göçmenler sosyal yardımlardan 4 yıl ardından yararlanmaya başlayacak. Bu uygulama yedi yıl boyunca geçerli olacak.

AB ülkelerinden gelen göçmenlerin İngiltere dışındaki çocukları için verilen çocuk yardımı söz konusu ülkelerin yaşam maliyeti üzerinden hesaplanacak. Bu uygulama, ülkeye yeni gelenler için hemen devreye sokulacak. Şu anda yardımdan faydalanmakta olanlar içinse uygulama 2020’den itibaren geçerli olacak.

Birliğin yetkilerini artıracak düzenlemeler İngiltere'yi kapsamayacak. Bu, İngiltere'nin hiçbir zaman 'siyasi entegrasyona zorlanamayacağı' anlamına geliyor.

İngiltere'nin bir 'acil koruma sistemini' devreye sokma hakkı olacak. Bu sistem, Londra'nın korunmasını, İngiliz şirketlerinin Avrupa içine taşınmaya zorlanmasının durdurulmasını ve İngiliz işletmelerinin Euro bölgesi dışında olduğu için 'ayrımcılığa' uğramamasını sağlamayı amaçlıyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Cumartesi Anneleri: Tarihin zulüm sayfalarına yeni vahşetler ekleniyor

SONRAKİ HABER

Van’da 50 eğitimciye grev soruşturması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...