20 Şubat 2016 09:39

Cizre'de 31 cenazenin çıkarıldığı ilk bodrum görüntülendi

Paylaş

Cizre'nin Cudi Mahallesinde 31 kişinin öldürüldüğü ilk binanın fotoğrafları ortaya çıktı. Günlerce yardım talebinde bulunulmasına rağmen, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun "Belki de o bodrum katında hiç yaralı yok" dediği binada 31 kişi katledilmişti.

Sokağa çıkma yasağı sürdüğü için giriş imkanlarının kısıtlı olduğu bölgede yurttaşlar tarafından cep telefonları ile çekilen fotoğraflarda binanın sadece enkaz hali görünüyor.

Cizre Halk Meclisi Eş Başkanı Mehmet Tunç'un günlerce televizyon programları ve İçişleri Bakanlığı nezdinde görüşmeler yapan HDP milletvekilleri aracılığıyla kamuoyuna verdiği bilgilerde binanın üst katlarının çöktüğü ve çok sayıda yaralının bodrum katında mahsur kaldığı belirtilmişti.

Tunç'un, yoğun bombardıman altında olduklarını ve katledilmek istendiklerini söylemesine rağmen, devlet yetkilileri önce yaralı kimse olmadığını iddia etmiş, bodrumdaki yaralıların fotoğraflarının ortaya çıkması üzerine ise "700 metreden anons yapıyoruz ama gelmiyorlar" denilmişti.

Saldırılar sebebiyle sağlıkçıların ve gönüllü heyetlerin giremediği binalardan şu ana kadar çoğu yakılmış halde 31 cenaze çıkarıldı. (Şırnak/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Başsavcılığa göre TAK'ın saldırıyı üstlenmesi 'hedef saptırma stratejisi'

SONRAKİ HABER

Aydınlardan Erdoğan’a cevap

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...