20 Şubat 2016 09:16

Cizre'de 138 cenaze hâlâ teşhis edilemedi

Paylaş

Cizre’de yaşanan ölümlerin delilleri yok edilmeye çalışılıyor. Yüzlerce cenaze çıkan Cizre’de bodrum enkazları yıkılıyor, yakılıyor. Kentte sürekli dumanlar yükseliyor.

Şırnak’ın Cizre ilçesinde sokağa çıkma yasağı 68’inci gününde. İçişleri Bakanı Efkan Ala geçtiğimiz hafta “Operasyon bitti” açıklaması yapmasına rağmen kent adeta kuşatma altında. İlçenin bazı mahallelerinden cenazeler çıkıyor. Objektiflere yansıyan bodrumların fotoğrafları ise utanç verici!

Cudi ve Sur Mahalleleri arasında kalan bölgede iş makineleri çalışıyor, katliamın delilleri de böylelikle tarihe karışıyor.

AİLELER CENAZELERİNE ULAŞAMIYOR

Cizre’de farklı hastanelere kaldırılan 165 cenazeden sadece 27’si alınıp defnedilebildi. Cizre’deki aileler sokağa çıkma yasakları nedeniyle hastanelere gitmekte zorlanırken, HDP Milletvekili Faysal Sarıyıldız, çocuklarının yaşamını yitirdiğinden şüphelenen ailelerin Mardin’deki kriz masasına başvurması için çağrı yaptı.

HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, Twitter hesabı üzerinden konuya dikkat çekti. Sarıyıldız, şu an hastanelerdeki 138 cenazenin teşhis edilebilmesi için şu mesajı paylaştı: “Çocukları Cizre’deki vahşet mahallelerinde olma ihtimali olan ailelerin bir an önce Mardin’e gidip DNA testi için kan vermesi gerekiyor. Şu ana kadar DNA testi için kan veren ailelerin sayısı, Cizre vahşetinde yaşamını yitiren insan sayısının henüz çok gerisinde. Cizre ilçe merkezinde bulunan olası cenaze sahibi ailelerimizin belediyeye gelmesi halinde Mardin’e gitmeleri sağlanacaktır.”

Sarıyıldız ayrıca ölümlerin yaşandığı bodrumdan fotoğraflar paylaşarak şu mesajı paylaştı: Bilcümle hükümetin, “700 metreden anons yapıyoruz ama gelmiyorlar” dediği insanlar, bu enkazın altındaydı... (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Demirtaş: Süleyman Şah Türbesi'ni PYD'den rica edip taşımadınız mı?

SONRAKİ HABER

Artvin'de binler, yasağa rağmen meydana çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...