20 Şubat 2016 00:46

İşçilerin sendika hakkını engelleyen müdürlere hapis cezası verildi

Paylaş

Çorlu’da tül perde üretimi yapan Tanrıverdi Tekstil’in müdürlerine, işçilerin sendikal haklarını kullanmayı engelledikleri için hapis cezası verildi.
Tanrıverdi Tekstil işçileri 2014 yılında DİSK/Tekstil’de sendikalaşma çalışması başlatmış, bunun üzerine fabrika yönetimi işçileri işten atmakla tehdit ederek zorla Türk-İş’e bağlı TEKSİF’e üye olmaya zorlamıştı. DİSK/Tekstil’den istifa etmeyen 20’yi aşkın işçi de işten atılmıştı.
Bunun üzerine işten atılan işçiler İstanbul 18. İş Mahkemesine, Genel Müdür Zihni Akça, Müdür Yardımcısı Oğuzhan Kazanç ve İşletme Müdürü Koray Tezen hakkında, sendikal hakların kullanılmasını engellemek suçundan, ceza ve tazminat davası açtı. İşçilerin avukatları Dilara Doğan, Kayra Çıray ve Can Özer’in verdiği bilgiye göre, mahkeme işçileri haklı buldu. Mahkeme, Tanrıverdi Tekstil’e, işten çıkardığı 11 işçiye, 12 brüt maaş tutarında sendikal tazminat ödeme cezası verirken, haklarında dava açılan müdürlere de 7 ay 15 gün hapis cezası verdi.
Tekstil Sendikası Edirne Şube Başkanı Savaş Testici’nin verdiği bilgiye göre, işten atılan diğer işçilerin davası devam ediyor. İşçilerin sendikal örgütlenmelerine müdahale etmenin suç olduğunun anlaşılması bakımından bu davanın önemli olduğunu belirten Testici, mahkeme süreci devam eden işçilerin de davayı kazanacaklarından emin olduklarını ifade etti. Testici bundan sonra patronların ve patronlar adına yetki kullanan kişilerin akıllarını başlarına almaları gerektiğini söyledi. (Çorlu/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

AB zirvesinden bir şey çıkar mı?

SONRAKİ HABER

Soma Davası sürüyor: Sendikacıları da yargılayın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...