20 Şubat 2016 00:37

Hugo Boss’a sendikal baskıları sonlandır çağrısı

Paylaş

Metehan UD
İzmir

TEKSİF İzmir Şube Başkanı Faruk Aksoy ve IndustriALL (Küresel Sanayi İşçileri Sendikası) Genel Sekreter Yardımcısı Kemal Özkan, Adil Çalışma Örgütünün (FLA) Hugo Boss İzmir fabrikasındaki sendikal hakların çiğnendiğine dair raporunu gazetemize değerlendirdi.

Şimdiye kadar Hugo Boss’a dair dile getirdikleri sendikal baskıların uluslararası kamuoyu nezdinde bir kez daha ortaya konulduğunu ifade eden TEKSİF İzmir Şube Başkanı Faruk Aksoy “Hugo Boss’un kendi denetçileri de fabrikada incelemede bulundu ama onlar işten atılan ve sendikaya üye oldukları için baskı gören işçilerle veya bizimle görüşmediler. Yanlı olarak bir denetim yapmışlardır. Hugo Boss yargı kararına rağmen işten attığı işçileri işe geri almadı ve baskıya devam etti. Fabrikanın genel müdürü değişti ama aynı görüşteki diğer yöneticiler değişmedi ve aynı zihniyet devam ediyor. Özellikle grup ve ekip liderleri tarafından bilinçli olarak bir sendika karşıtı kampanya devam ediyor. Yapılan tüm baskılardan haberimiz oluyor” dedi.

‘ÖRGÜTLENMEMİZDEN VAZGEÇMEYECEĞİZ’
Hugo Boss’ta sendikal çalışmalarının devam ettiğini belirten Aksoy şunları dile getirdi: “İşçilerle toplantılar yaparak, ev ev gezerek işçileri sendikaya çağırıyoruz. Yakın zamanda bir denetim daha gerçekleşecek. İşten atılan işçiler ve içerideki sendikalı işçilerle görüşme yapılacak. Bizler Hugo Boss sendikalı oluncaya kadar bu mücadeleden vazgeçmeyeceğiz.”  
IndustriALL Genel Sekreter Yardımcısı Kemal Özkan ise söz konusu rapor ile Hugo Boss’taki hak ihlallerinin bir kez daha teyit edildiğini ifade ederek “Hugo Boss yönetimi, işçilerin sendikal hak ve özgürlüklerini açıkça ihlal etmiş ve halen de ihlal etmeye devam etmektedir. Dahası, bu ihlallere son verme ve sonuçlarını telafi etme yönünde hiçbir adım atmamaktadır. Bu rapor, IndustriALL olarak bizim daha önce dile getirdiğimiz somut konuların haklılığının çok açık göstergelerinden biri olarak değerlendirilebilir” diye konuştu.

‘HUGO BOSS SOMUT ADIMLAR ATMALI’
Hugo Boss yönetimine de çağrıda bulunan Özkan şunları söyledi: “Hugo Boss kendi iradesiyle FLA üyesi olmayı istemiş ve FLA da bu üyeliği kabul etmiştir, dolayısıyla herkes gibi bizler de FLA ve Hugo Boss yönetiminden bu üyeliğin gereklerini yerine getirmelerini, işçilerin sendikal hak ve özgürlüklerine saygı gösterilmesini ve bu yönde gereken somut adımların hızla atılmasını beklemekteyiz. Aksi takdirde ortaya çıkan durumun ne FLA ne de şirket yönetimi tarafından izah edilmesi mümkün değildir ve sonuçları hem FLA ve hem de Hugo Boss açısından son derece ağır olur”.

‘MÜCADELEYİ ULUSLARARASI BOYUTA TAŞIYACAĞIZ’
Hugo Boss işçilerine de çağrıda bulunan Özkan “Mücadelelerinde yalnız değillerdir. Küresel sendika olarak biz onurlu mücadelelerini kendi mücadelemiz kabul ettik ve gerekli her türlü desteği vermekteyiz. Beklentimiz, şirket yönetiminin mahkeme kararları, söz konusu rapor ve uluslararası normların yerine getirmek açısından bir an önce harekete geçmesi ve sendikal hak ihlallerine son verme ve gereken düzeltici eylemleri hızla hayata geçirme yönünde somut adımlar atmasıdır. Aksi takdirde, HB İzmir fabrikası işçilerinin yıllardan beri süren bu kararlı mücadelesi, küresel düzeyde çok daha kapsamlı ve etkin şekilde sürmeye ve destek görmeye devam edecektir. Biz IndustriALL ailesi olarak, HB işçilerinin yanındayız ve bu onurlu mücadele zaferle sonuçlanana dek de, yüreğimiz ve tüm eylem gücümüzle yanlarında olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

ÖNCEKİ HABER

Mersin'de cam işçileri forum düzenledi

SONRAKİ HABER

AB zirvesinden bir şey çıkar mı?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...