19 Şubat 2016 15:08

Mısır'da taksiciler, öldürülen arkadaşları için eylemlerine devam etti

Mısır'da taksiciler, dün akşam polis tarafından öldürülen arkadaşları Muhammed Ala El-Şehir için gece başlattıkları eylemlerine bugün de devam etti.

Paylaş

Mısır'ın başkenti Kahire'de dün akşampolis tarafından öldürülen taksici el Şehir'in meslektaşları bugün cuma namazından sonra kılınan cenaze namazında eylem yaptı. Öldürülen taksicinin mesai arkadaşları, dün gece Kahire'deki bazı ana caddeleri kapatarak söz konusu polisin tutuklanmasını talep etmişlerdi. Talepleri yerine getirilmeyen taksiciler cenaze namazından sonra Kahire Emniyet Müdürlüğü'ne yürüdü.

Eylemler nedeniyle Şarm El-Şeymi kentinde bulunan Devlet Başkanı Abdulfettah El-Sisi, İçişleri Bakanı Mecdi Abdulgaffar'ı bilgi almak için çağırdı. Görüşme sonunda Cumhurbaşkanlığı Basın Sözcüsü Ala Yusuf yaptığı açıklamada, "Devlet Başkanı Sisi, öldürülen taksicinin failleri hakkında polis de olsa gerekli işlemin yapılacağını belirtti." ifadesini kullandı. Ayrıca açıklamada, bu olay yüzünden "vatan güvenliğini sağlayan" diğer polislerin suçlanamayacağı da aktarıldı.

Öte yandan Kahire'de, Emniyet Müdürlüğü çevresindeki ticari yerlerin geçici bir süreliğine kapatıldığı duyuruldu. (CİHAN)

 

ÖNCEKİ HABER

Sur'da bodrumda mahsur kalan Mazlum Dolan gözaltına alındı

SONRAKİ HABER

Şedadi, Demokratik Suriye Güçleri'nin kontrolünde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...