19 Şubat 2016 10:14

WSJ: Türkiye, Ankara saldırısını YPG'nin yaptığına dair kanıt sunamadı

Paylaş

Ankara'da askeri servis araçlarına düzenlenen ve 28 kişinin hayatını kaybettiği saldırıların arkasında YPG'nin olduğu iddiasıyla Dışişleri Bakanlığı'na çağrılan bir diplomat, buna dair bir kanıt sunulamadığını belirtti.

Bakanlık, dün akşam Birleşmiş Milletler’in (BM) beş daimi üyesinin yanı sıra Hollanda, Almanya büyükelçileri ve AB daimi temsilcisini bakanlığa davet ederek saldırıya ilişkin bilgilendirme toplantısı yapmıştı.

Diken’in The Wall Street Journal’dan aktardığı habere göre, toplantıya katılan bir diplomat, Türkiye’nin Diyarbakır’ın Çınar ilçesindeki PKK saldırısında kullanılan patlayıcı düzeneğinin Ankara’daki saldırıda kullanılanla benzerliğini YPG bağlantısına kanıt olarak gösterdiğini söyledi.

Diplomat, Türkiyeli yetkililerin kendilerine uluslararası destek çağrısında bulunduğunu, ancak görüşmede ‘saldırıyı YPG’ye bağlayan doğrudan kanıt sunmadıkları’nı söyledi. Diplomat, “Sadece ekipman üzerinden bu teknik bağlantıyı kurdular. Failin geçmişine dair daha fazla bilgi paylaşmadılar” diye konuştu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu kesin bir ifadeyle YPG irtibatının ortaya konduğunu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da bu yöndeki bilgi ve belgelerin elllerinde olduğunu söylemişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan: Canlı bomba YPG'li, hiçbir şüphemiz yok

SONRAKİ HABER

'Türkiye, Rusya'yı askeri gerginliğe kışkırtması halinde NATO desteğine güvenmemeli'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...