19 Şubat 2016 09:09

QSD Komutanı Çelê: Şedadi hamlesiyle IŞİD'in sonu yaklaşacak

Paylaş

Demokratik Suriye Güçleri (QSD), IŞİD'in stratejik askeri merkezlerinden Şedadi bölgesine ‘Hêrsa Xabûrê/Xabûr’un Öfkesi’ adıyla kurtarma operasyonu başlattı. 

QSD Komutanı Simko Çelê, Şedadi operasyonlarına ilişkin ANF'nin sorularını yanıtladı.

Şedadi bölgesine yönelik operasyonu Hesekê'nin savunulması için üçüncü hamle olarak niteleyen Çelê, "Bu hamle Cizîr kantonu ve Hesekê çevresi açısından DAİŞ için bitiş hamlesi olacak, DAİŞ’in burada beli kırılmış olacak. Cizîr kantonu hattında bir rahatlama oluşturulacak, özellikle de Hesekê’de yaşanan patlamalar konusunda önlem alınmış olacak. Bunun için de dün gece hamle başladı. Akşama doğru hamle başlamış oldu. Bugün için 20-30 kilometrelik bir alanda ilerledik, buraları kontrol altına almayı başardık. Halen arkadaşlar ilerlemeye devam ediyor" dedi. 

'HALK VE FARKLI GÜÇLER COŞKUYLA BİZE KATILDI'
Operasyonun yapıldığı bölgede halktan ciddi yardım gördüklerini ifade eden Çelê, "Bu bölgenin halkı DAİŞ tarafından çok büyük zulme maruz kalmış; çocuklar kaçırılıyor, insanlar katlediliyor. Halk bizi gördüğü zaman zılgıtlarla bizi karşılıyor, yollarımıza çıkıyor. Tabii yardımları da oluyor. Bugün sizin de tanık olduğunuz gibi QSD savaşçılarına yemek getiriyorlar, savaşçılara çay ikram ediyorlar. Tehlikeli bölgeleri mayınlı alanları gösteriyorlar; bunlar büyük yardımlardır" sözlerini kullandı. 

Rakka ile Cizire kantonu arasındaki yolun kontrol altına alındığını da hatırlatan Çelê şunları söyledi: "Bu hamle ile Deyr-ez Zor yolunun da Raqqa ille bağlantısı kesilmiş olacak. Böylece Raqqa Cizîr kantonundan soyutlanacak, bu açıdan önemlidir. Aslında bunun bir final olduğunu söylemek mümkündür. Bu hamle ile Raqqa/Deyr ez-Zor ve Raqqa/Musul yolları tamamen kapatılmış olacak. Bu hamle ile Cizîr kantonu güvene kavuşmuş olacak. Hol'den Tişrin'e kadar uzanan bir hattın güvenliği sağlanmış olacak."
(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Can Dündar, 'hakaret' davasında süre istedi

SONRAKİ HABER

Neccar ailesinden Davutoğlu'ya yalanlama

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...