19 Şubat 2016 08:57

YPG Sözcüsü Xelil: Türkiye, Rojava’yı işgal etmek için gerekçe uyduruyor

Kendilerine yönelik suçlamalara cevap veren YPG Sözcüsü Rêdur Xelil, Türkiye’nin Rojava’yı işgal etmek için gerekçe uydurduğunu vurguladı.

Paylaş

Ankara’da askeri personeli taşıyan servis araçlarına yönelik gerçekleşen bombalı saldırıdan sonra AKP, YPG'yi suçlamaya devam ediyor. Suçlamalara yanıt veren YPG sözcüsü Rêdur Xelil, Türkiye’nin Rojava’yı işgal etmek için gerekçe uydurduğunu vurguladı.

Türkiye'nin iddialarına ilişkin ANF’ye konuşan YPG Sözcüsü Rêdur Xelil, ‘’Türk devleti çereler eliyle yapamadığını bizzat Rojava’ya geçerek yapmak istiyor. Türk devletine karşı bir saldırı içinde olmadığımızı daha öncede bildirdik. Buna rağmen, her fırsatta bizi düşmanca gösterip topraklarımıza saldırmaları art niyetli ve Kürt halkına karşı düşmanlıktan kaynaklıdır.’’

'ÇETELER ELİYLE YAPMADIĞINI BİZZAT YAPMAK İSTİYOR'
Ankara’da saldırısında ismi geçen şahsın YPG ve Rojava ile bağlantısının da olmadığını aktaran Xelil, Türkiye'nin son süreçte yoğunlaştırdığı top atışları ve sınırdaki ihlallerine dikkat çekti. “Saldırı sonrasında ilk yaptıkları şey olayı bizim üzerimize atmak oldu. Böylece kendilerine bir gerekçe uydurup Rojava’ya girmeye çalışıyorlar. Türk devletinin desteklediği çetelerin artık tükenme aşamasına geldiğini belirten Xelil, “Türk devleti çeteler eli yapamadığı planları şimdi bizzat Rojava’ya girip yapmak istiyor” dedi.

ABD’nin, Ankara’nın iddialarını ciddiye almadığını aktaran Xelil, devam eden saldırı ve top atışlarını da provokasyon olarak değerlendirdi.

 

ÖNCEKİ HABER

Çağdaş Demokrat Peyzaj Mimarları genel kurula çağırıyor

SONRAKİ HABER

'10 Ekim'in failleri ortaya çıkarılsaydı, son saldırı yaşanmazdı'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...