19 Şubat 2016 08:54

Abdullah Cömert davası 14 Mart'a ertelendi: Sanık polis geçici görevle Diyarbakır'da!

Paylaş

Gezi direnişi sırasında Hatay'da kafasından gaz fişeğiyle vurularak hayatını kaybeden Abdullah Cömert'in Balıkesir'de görülen davasının sekizinci duruşması görüldü. Duruşmaya, Cömert'in ailesi de katıldı.

Adliyeye girişte konuşan ağabey Adnan Cömert, karar beklediklerini belirterek, “Üç yıl oldu, artık bir karar çıksın. Bu yaşlı kadın, bin 300 kilometre gidip geliyor. Vicdan yok mu bu mahkemede? Adalet sarayında hiç mi adalet olmayacak?” dedi.

Anne Hatice Cömert de, “Adalet için geldik ama adalet yok. İnşallah bugün karar çıkar” şeklinde konuştu.

Abdullah Cömert'in annesi, babası Edip Cömert ve ağabeyi, polis kontrolünün ardından adliyeye girdi. CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Yılmaz, Uluslararası Af Örgütü adına Dr. Barbara Neppert ve kalabalık bir grup da duruşmayı takip etti.

Önceki duruşmalarda Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) yöntemiyle duruşmalara katılan sanık polis Ahmet Kuş, geçici görevle Diyarbakır'da olduğu gerekçesiyle duruşmaya katılmadı.

Avukatların savunma ve talepleri dinlenildikten sonra savcı, mütealasını sundu. Savcı, sanık polis için "Olası kastla insan öldürme"den ceza istedi. Müteala ardından mahkeme heyeti, duruşmayı 14 Mart'a erteledi. (BALIKESİR)

ÖNCEKİ HABER

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: ABD'den çelişkili açıklamalar geliyor

SONRAKİ HABER

Davutoğlu, patlama alanına karanfil bıraktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...