18 Şubat 2016 14:48

'İçeride dışarıda savaş politikalarına son verin'

Paylaş

Ankara’da gerçekleşen bombalı saldırıya ilişkin DİSK, KESK, TMMOB ve TTB’nin çağrısı ile Adana’da basın açıklaması gerçekleştirildi.

Kurumlar adına basın açıklamasını okuyan DİSK Genel İş Adana 2 nolu Şube Başkanı Hüseyin Yaşar Gündoğdu, saldırıyı kınadıklarını belirterek iktidarın “Ya başkanlık ya kaos” anlayışı doğrultusunda başlatmış olduğu içerde, dışarıda savaş politikasına son vermesini istedi. Etnik, mezhepsel temelli savaş politikasının Türkiye’ye taşınmasının tüm yurttaşların hayatını ve geleceğini tehdit edem bir çılgınlık olduğunu ifade eden Gündoğdu, “Bu çılgınlığa derhal son verilmelidir” dedi.

Ülkenin yurttaşları olarak saldırıyı kınamak ve lanetlemek ile yetinemeyeceklerini söyleyen Gündoğdu, “Ülkemiz topraklarının neden her gün kanla yıkandığını gözyaşlarının neden dinmediğini bizlere yönetenlere sormak yurttaşlık görevimizdir” dedi. İktidarın 10 Ekim katliamı sonrasında yaptığı gibi failleri koruyan bir tutum sergilemesinin içerde ve dışarıda yeni saldırı hazırlıklarının bir gerekçesi yapmasının şaşırtıcı olmayacağını ifade eden Gündoğdu, “Saldırı ile ilgili gerçekler açıklığıyla ortaya çıkarılmalı, sorumlular, saldırının arkasındaki güçler ve bu saldırıya neden olanlar hesap vermelidir” dedi. (Adana/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Sur'da Mazlum Dolan'la bodruma sığınan 19 kişinin isimleri belli oldu

SONRAKİ HABER

Kadın cinayeti davasında müebbet verildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...