18 Şubat 2016 13:24

Halkın parkına iş makinesi soktular

Paylaş

Alibeyköy Karadolap Mahallesi'ndeki, Afet Toplanma Bölgesi ve Çocuk Parkı'na Eyüp Belediyesi tarafından bir yıl önce gelen ihale kararıyla 42 katlı bir bina yapılacağı söylendi. Birçok müteahhitin, elinde hiçbir belge olmadan parkı satın aldığını iddia ettiği ortaya çıktı. Mahalleli parkın rant alanı yapılmak istenmesi karşısında bu sabah itibariyle, parka çakılan demirlerin sesleriyle uyanıp, direnişe geçti. Mahalleli, parka kendilerinin fidan diktiğini, salıncak yaptıklarını ve parkın kendilerine ait olduğunu belirterek, 'burayı rant alanı yapmalarına izin vermeyeceğiz' dedi. 1 polis aracı, 2 akrep ve 1 TOMA'nın geldiği parkta, mahalleliler ateş yakarak ve davul çalarak direnişlerini sürdürdü. Yine parkın 100 metre ilerisinde bulunan boş araziye de daha önceden bina yapılma kararı alındığı, halkın direnerek buna engel olduğu öğrenildi. Ancak bu arazi için de aynı tehlikenin devam ettiği belirtildi.

HALK PARK İSTİYOR

Mahalleli Kahraman Coşkun: "Rüşvetler dönüyor. Kirli oyunlar dönüyor. Halkın kalacak bu park." dedi.

Bir diğer mahalleli Saime Düzgün şunları söyledi: "Biz park istiyoruz. Biz nereye gidelim? Çocuklar nereye gitsin? İzin vermeyeceğiz."

Mahalle sakini Aynur Yılmaz ise şu şekilde konuştu: "İnsanlar rahat değil. İnsanlar mağdur ediliyor. İnsanlar birbirine saldırıyor sonra. Resmen içeride işkence çekiyoruz. İnsanlar huzur istiyor."

BİNİCİ: KENDİ İMKANLARIMIZLA YAPTIK

Mahalle Muhtarı Ali Ekber Binici, "Mahkemeye gidip suç duyurusunda bulunacağız. Devlet burayı ticaret alanına çevirirse halk tepkisini koyar. Engel olur" dedi.

Binici, sabah duyduğu demir çakma sesiyle parka gittiğini ve polisin kendisini 'kelepçe takarım' diye tehdit ettiğini söyledi. Muhtar, elinde daha önce Emniyet'ten, Bitaş Firması'ndan ve Eyüp Belediyesi'nden yollanan, ihalenin çıkartılma kararıyla ilgili belgeler olduğunu belirtti. Sosyal medyadan da doğa yıkımını duyurduğunu söyleyen Binici, kendisine daha önce de rüşvet ile geldiklerini, ancak geri çevirdiğini anlattı. Binici, sözlerine şöyle devam etti: "Madem yapacaklar, sağlık ocağı, toplum merkezi yapsınlar. Biz, burayı kendi imkanlarımızla park yaptık. Buraya daha önce de başka yollarla defalarca geldiler. Geri yolladık. Herkes buraya sahip çıksın." (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yemek boykotu

SONRAKİ HABER

‘Öyküde Kadın Eli’ tartışılıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...