18 Şubat 2016 13:11

Konfederasyonlara çağrı: Şimdi değilse ne zaman?

Paylaş

Aliağa Demokrasi Platformunu oluşturan Petrol-İş, Genel-İş, KESK ve Emekli-Sen kıdem tazminatı, kiralık işçilik ve diğer iş yasaları ile ilgili basın açıklaması yaparak Hükümetin uygulamaya çalıştığı değişiklikleri protesto etti. 

Sendikalara Aliağa’da bulunan demokratik kitle örgütleri de destek verdi. Saat 12.00’de Aliağa Demokrasi Meydanı’nda buluşan Aliağa halkına servislerle gelen PETKİM ve TÜPRAŞ  işçileri de katıldı. Basın açıklaması öncesi Platform adına konuşan Petrol-İş Aliağa Şube Başkanı Ahmet Oktay Ankara’da ve Diyarbakır’da yaşanan saldırıları kınayarak terör saldırılarının bir an önce bitmesini istedi. 

Hayatını kaybedenler için 1 dakikalık saygı duruşunun ardından basın açıklamasını platform adına Genel-İş temsilcisi Doğan Şah Aydın okudu. Aydın, çıkarılmak istenen yasa ve düzenlemelerin çalışma hayatını felç edeceğini, işçilerin bütün kazanılmış haklarının ellerinden alınacağını vurguladı. “Bir de bizi kandırmak için, ‘Uygulamayı geriye dönük değil, bundan sonraki çalışmalar için başlatacağız’ diyorlar. Yani 17 Ağustos 1999 Gölcük depreminde acılarımızla uğraşırken bir gecede mezarda emeklilik yasasını geçirerek bizlere nasıl çocuklarımızın geleceğini sattırdılarsa, bugün de aynı şeyi yapmak istiyorlar” dedi.

ÇOCUKLARINIZIN GELECEĞİNDEN VAZGEÇİN DİYORLAR’

Hükümet ve patronların saldırılarına karşı emek cephesinin içinde olduğu durumu da eleştiren Aydın,  hamaset değil iş yapması gerektiğini söyledi. Asli görevin toplumun örgütlü gücü olan sendikalara ve sendikalı işçilere düştüğünü belirten Aydın, “DİSK yetersiz de olsa bir takım eylemsellik kararları alıp hayata geçirmektedir. Oysa en çok üyeye sahip olan Türk-İş Konfederasyonunda yaprak kımıldamamaktadır. ‘Kıdeme dokunulursa genel greve gideriz’ diyen Türk-İş’e sesleniyoruz, üzerinizdeki ölü toprağını atıp, yüzünüzü bir an önce temsil ettiğiniz kitleye çevirin” dedi. Bütün işçi konfederasyonlarına seslenen Aydın, “İşçilerin son kaleleri de zapt edilirken üretimden gelen güç şimdi kullanılmayacaksa, alanlara şimdi çıkılmayacaksa ne zaman çıkılacak! Siz görevinizi yapmazsanız tabandan gelen işçiler sizleri de önüne katarak bu zorbalığa son diyeceklerdir” dedi. 
Eylemde “Kiralık işçilik uygulamasına hayır”, “Esnek çalışmaya hayır”, “Hükümet yasanı al başına çal” sloganları atıldı. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Star rafinerisinde iş kazası

SONRAKİ HABER

AKP'li Sait'ten imamlara talimat: Yabancı filmlerdeki rahipler gibi hayatın içinde olun

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...