18 Nisan 2012 10:11

Bayraklı belediyesinde TİS imzalandı

BELEDİYE-İŞ Sendikası ile Bayraklı Belediyesi arasında 95 işçiyi kapsayan toplusözleşme imzalandı. Havuzbaşı Düğün Salonu’nda yapılan imza töreninde konuşan Belediye-İş Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Erol, AKP Hükümetinin 8-10 yıldır yaptığı yasalarda işçi ve emekçiler lehine bir düzenleme olmadı

Bayraklı belediyesinde TİS imzalandı
Paylaş

BELEDİYE-İŞ Sendikası ile Bayraklı Belediyesi arasında 95 işçiyi kapsayan toplusözleşme imzalandı. Havuzbaşı Düğün Salonu’nda yapılan imza töreninde konuşan Belediye-İş Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Erol, AKP Hükümetinin 8-10 yıldır yaptığı yasalarda işçi ve emekçiler lehine bir düzenleme olmadığını belirterek, “Sendikalar Yasası’nın adını Toplu İş İlişkileri Kanunu olarak değiştiriyorlar.

Sendikanın adını dahi çıkartıyorlar. Bu noktada ciddi davranış içine girmemiz ve örgütlü hareket etmemiz lazım” dedi.
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ da törende yaptığı konuşmada, 12 Eylülden önce 3 milyonun üzerinde olan sendikalı sayısının AKP’nin ileri demokrasisi döneminde 650 bine düştüğünü belirterek, “650 bin sendikalı işçiyle Türkiye nereye gider düşünmek lazım” dedi. “İzmir dışındaki illerde DİSK’in de Belediye-İş’in de belediyelerden çekilmek istendiğini görüyoruz” diyen Karabağ, İlçe Belediyelerin gelirlerinin budandığını, geliri azalan dolayısıyla hareket alanı daralan belediyeler haline getirildiklerini belirtti.

Belediye-İş 4 No’lu Şube Başkanı Cemal Küpeli de, iki dönemdir TİS imzaladıkları Bayraklı Belediye Başkanının görüşmelerdeki tutumundan dolayı teşekkür etti. Küpeli, TİS’teki artış oranının yüzde 40 dolayında olduğunu belirtti. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Cansel Malatyalı eylemini gece de sürdürecek

SONRAKİ HABER

Grev ve TİS için imza kampanyası başlatıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...