18 Şubat 2016 12:26

Demokratik Suriye Güçleri, Haseke güneyindeki Şedadi'ye operasyon başlattı

Paylaş

Demokratik Suriye Güçleri (QSD), IŞİD'in Haseke vilayetinin güneyindeki askeri merkezlerinden Şedadi bölgesine yönelik operasyon başlatıldığını açıkladı.

QSD Basın Bürosu tarafından yapılan yazılı açıklamada operasyon 'Habur'un Öfkesi' olarak adlandırıldı.

Operasyonun ilk aşamasında Şedadi'nin kuzeydoğusundaki tüpgaz dolum tesisleri ve Musul-Şedadi yolu kontrol altına alındı.

Şedadi'nin 25 km kuzeyindeki yolun alınmasıyla IŞİD'e Musul'dan gelecek olan destek engellenmiş oldu.

Operasyon kapsamında şimdiye kadar Hol çevresinde 25,Kezwan dağları çevresinde ise 23 köy ve mezra IŞİD'den kurtarıldı.

Haseke güneyindeki çatışmalar sürüyor.

DİHA'nın haberine göre QSD'nin açıklaması şöyle:

"QSD'nin Hasekê'nin güney kırsalında çete gruplarına karşı başlattığı operasyonunun devamı niteliğinde, QSD birleşenleri ile asayiş, Erka Xweparastinê (Öz savunma görevlileri) ve Toplumsal Savunma Güçleri (HPC), uluslararası koalisyonla koordineli bir şekilde DAIŞ çetesine yönelik Şedade bölgesini kurtarma operasyonu Hesekê'nin güneyinde 16 Şubat 2016 tarihinde 'Hêrsa Xabûrê/Xabûr'un Öfkesi' adıyla başlatılmıştır.

Bilindiği gibi Şedadê bölgesi DAIŞ çetesinin stratejik askeri merkezlerinden biridir. Cizîr halkını hedef alan vahşi saldırılarını buradan organize etmekteydiler.

Bu terör örgütleri Şedade'yi Til Koçer, Til Hemîs, Serêkaniyê ve diğer bölgelere saldırılarda bir üs olarak kullanmaktadırlar. Buradaki işgali helal olarak gören çete grupları Şedede'yi Xabur suyu kenarındaki Asuri köylerine saldırarak kaçırdıkları Asuri yurttaşların toplandığı bir merkeze dönüştürmüşlerdir.

'Xabur'un öfkesi' adıyla başlatılan hamle ile Cizîr kantonundaki terör gruplarının varlığını ve vahşi uygulamalarını sona erdirmektir. Yine bu hamle sonucunda Cizîr kantonunun güvenlik hattı sağlama alınacaktır.

'Ezidî halkımızın intikamını alacağız'

Bir kez daha teyit etmek istiyoruz ki 'Xabur'un öfkesi' hamlesinin insani ve ahlaki bir amacı vardır. Bu hamle Şedade'yi Ezidî kadın ve çocuklarımızı satma pazarı haline getiren çeteleri cezalandırma anlamı taşıyor.

Ezidi halkımıza, kadın ve çocuklarımıza el uzatan ve kirli işlerde parmağı bulunan herkesi cezalandıracağımızın sözünü veriyoruz.

Şedade halkımıza:

QSD güçleri sizin talepleriniz doğrultusunda DAIŞ teröristlerini topraklarınızdan temizlemeye geldi. Bu nedenle QSD savaşçılarına yardım ederek çetelerin yerlerini söylemenizi istiyoruz. Hamlemizi başlattığımızda güçlerimize katılarak çetelere karşı birlikte savaşmak istiyoruz. Şedadê halkının güvenlik koşulları tamamen sağlayarak çetelerin merkezinden uzak durmalarını belirtiyoruz. Çetelerin merkezi koalisyon uçakları ve güçlerimizin hedefinde olacaktır.

Önceki hamlelerimizde de görüldüğü üzere; QSD savaşçıları meşru savunma esasıyla hareket ettiğini bir kez daha tekrar ediyoruz. Suriye topraklarını DAIŞ teröründen tamamen temizleyene kadar mücadelemizin süreceğini belirtiyoruz." (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Artvin'deki doktorlardan Cerattepe'ye destek eylemi

SONRAKİ HABER

Soma davasında tanık işçi: Taban kömür olduğu için duman vardı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...