18 Şubat 2016 08:33

Cerattepe'ye tel örgü çekilip ağaçlar kesiliyor

Halkın 2 gündür direnişini sürdürdüğü Artvin Cerattepe'de, Cengiz Holding tarafından konteynırlar kuruldu. Alana tel örgü çeken şirket çalışanları ağaçları kesiyor.

Paylaş

Artvin halkının, Cengiz Holding'in inşa etmek istediği altın madenine karşı 2 gündür direnişini sürdürdüğü Cerattepe'ye binlerce asker ve polis yığınak yaptı. Sabah saatlerinde Cerattepe'ye, Cengiz Holding'in konteynırları kurularak, alanın belli bölümlerine tel örgüler çekilerek, bölgede bulunan birçok ağaç şirket çalışanları tarafından kesilmeye başlandı. 

İMZA ATMAYANLARA SORUŞTURMA 

Öte yandan, Orman Genel Müdürlüğü'nden, Artvin Orman Bölge Müdürlüğü'ne yer tesisi için gönderilen belgeye, bölge müdürlüğü personeli ve şeflerin "dosya eksik" gerekçesiyle imza atmadığı belirtildi. Bunun üzerine Orman Genel Müdürlüğü'nün şef ve personelleri telefonla arayarak, "Siz Artvinli olduğunuz için çalışmıyorsunuz. Artık Artvin'i yaz tatilinde görürsünüz" şeklinde tehdit ettiği öğrenildi. Söz konusu 6 personel hakkında soruşturma açılacağı iddia edildi.

İki gündür halkın direnişinin sürdüğü Cerattepe'ye bugün halk çıkmayacak. Yeşil Artvin Derneği tarafından alınan karara göre, akşam saatlerinde Artvin merkezinde yürüyüş düzenlenecek ve esnafla görüşmeler yapılacak. Yarın ise Cerattepe'de halkın direnişi sürecek.

Polis ve asker Cerattepe'ye konumlanırken, maden inşa alanına giden yollar ise polis tarafından tutuluyor ve gazeteciler de dahil bölgeye gidişler engelleniyor. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Gazeteci Gülşen Yıldız Ankara’daki saldırıda hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

Demokratik Toplum Kongresi saldırıyı kınadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...