18 Şubat 2016 08:12

Can Dündar Ankara'daki evle ilgili iddialara yanıt verdi: Bir ev bin yalan!

Hükümete yakın gazetelerin Can Dündar'ın Ankara'daki eviyle ilgili iddialarına ilişkin, Dündar 'Bir kuruşluk bir haksız kazanç söz konusu olsun, bütün kariyerimi yakarım!' diyerek cevap verdi.

Paylaş

Akşam gazetesi yine hükümetin sözcülüğünü yapmaya devam ederek, MİT TIR’ları haberi nedeniyle tutuklanan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar hakkında haberi yayımlamak için rüşvet aldığı iddiasını yazdı. Can Dündar ise bu iddialara “Bir kuruşluk bir haksız kazanç söz konusu olsun, bütün kariyerimi yakarım!” diyerek cevap verdi. 

AKŞAM’DAN EV İDDİASI

Akşam gazetesi Can Dündar’ın Cumhuriyet’te yayımlanan haberi sonrası Ankara’daki villasını sanık avukatlarına 5 milyona sattığını ancak tapuda 1.5 milyon gösterildiğini iddia etti. 17-25 Aralık operasyonları sonrası ortaya çıkan tapelerde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan arasında geçen konuşmalar için “darbe” diyen Akşam gazetesi, Can Dündar için “Cumhuriyet’in ihanet manşetinin altından mide bulandırıcı parasal ilişkiler çıktı” diye yazdı. 

DÜNDAR ‘BÜTÜN KARİYERİMİ YAKARIM!’ DEDİ 

Can Dündar ise tüm bu iddialara “Bir ev bin yalan” başlığıyla yazdığı yazıda “Bir kuruşluk bir haksız kazanç söz konusu olsun, bütün kariyerimi yakarım!” diyerek cevap verdi. 

Can Dündar “Güzel ülkemizin pusu tarihini bildiğim için şaşırmadım. Tam Anayasa Mahkemesinin kararı beklenirken, Türkiye ve dünyadan ‘özgürlük’ sesleri yükselirken, adaletsizlik açıkça belgelenirken, hesabın ‘düello’ ile görülemeyeceği anlaşıldı; ‘pusu’ devreye sokuldu. Peki. Buyurun. Ona da varım” dedi. Dündar memur çocuğu olduğunu ve en ufak bir leke sürülemesin diye her adımını bin kez düşünüp, belgeleyip, kayda geçirip attığını yazarak Ankara’daki evin satışında ne gibi sorunlar yaşadıklarını ve nelerle karşılaştıklarını söyledi. 

Dündar yazısını şöyle sonlandırdı: “Ey benim küçük zekâlı komplocum: Adam çantayla rüşvet verecek olsa, niye bunca emlakçılarla uğraşsın. Ve ey bunları tezgâhlayan akıl... Eğer savcılık gibi bir yerde çalışıyorsan... Bunca yıldır üzerine titrediğim sicilimi kirletmen için daha çok beynini bulaştırman lazım. Elbet bir gün hesaplaşacağız. Bu böyle yarım kalmayacak.” (MEDYA SERVİSİ)

 

ÖNCEKİ HABER

AKP’li vekil Cumhuriyet ve T24’ü susturmak istiyor

SONRAKİ HABER

Gazeteci Gülşen Yıldız Ankara’daki saldırıda hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa