18 Nisan 2012 10:09

İHD’den çıplak aramaya suç duyurusu

İHD İstanbul Şubesi Cezaevi Komisyonu, Tekirdağ 1 No’lu Cezaevinde sürgün edilen ve cezaevine hak ihlaline maruz kalan tutuklu Nusret Tebiş’in yaşadıklarına dikkat çekmek için Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı. Eylemde konuşan Komisyon Üyesi Fazıl Ahmet Tamer, gün ge&cce

İHD’den çıplak aramaya suç duyurusu
Paylaş

İHD İstanbul Şubesi Cezaevi Komisyonu, Tekirdağ 1 No’lu Cezaevinde sürgün edilen ve cezaevine hak ihlaline maruz kalan tutuklu Nusret Tebiş’in yaşadıklarına dikkat çekmek için Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı. Eylemde konuşan Komisyon Üyesi Fazıl Ahmet Tamer, gün geçtikçe cezaevlerindeki hak ihlallerinin arttığını vurguladı. Hasta tutukluların ölüme terk edildiğini belirten Tamer, cezaevlerinde siyasi tutuklulara keyfi uygulamalar, baskı ve tecrit politikalarının vahşi boyutlara ulaştığını kaydetti.

PKK’Lİ OLDUĞU ÖĞRENİLİNCE DARP EDİLDİ

Tekirdağ 1 No’lu F Tipi Cezaevinden 5 Nisan 2011 tarihinde Tekirdağ 2 No’lu F Tipi Cezaevine sürgün edilen PKK tutuklusu Nusret Tebiş cezaevine PKK davasından yattığının öğrenilmesi üzerine “yasak madde sokacağı” gerekçesiyle zorla çıplak aramadan geçildiğini ve darp edildiğini aktaran Tamer, “Tebiş çıplak vaziyette bir odada tutulmuş ve bu süre zarfında sürekli gardiyanlar tarafından darp edilmiştir” açıklamasında bulundu.

Tebiş darp edildiği sırada “İnsanlık onuru işkenceyi yenecek” sloganı attığı için bir ay iletişim cezası verildiğini de aktaran Tamer, “Tebiş bu süre zarfında sürekli suç duyurusu dilekçeleri vermiş ama dilekçeler hiçbir şekilde işleme sokulmadı. Tebiş’in maruz kaldığı bu insanlık dışı muameleye maalesef Türkiye’nin her yerinde yüzlerce tutuklu maruz kalıyor” diye konuştu.

Komisyon üyeleri açıklamanın ardından sorumlular hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.
(İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Sağlıkçılar ayakta: Katil sağlıkta dönüşüm

SONRAKİ HABER

Cansel Malatyalı eylemini gece de sürdürecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...