18 Şubat 2016 08:08

AKP’li vekil Cumhuriyet ve T24’ü susturmak istiyor

AKP Ankara Miletvekili ve Cumhurbaşkanı eski Başdanışmanı Aydın Ünal, A Haber'deki canlı yayında Cumhuriyet gazetesi ve T24 haber portalının kapatılması için savcılara suç duyurusunda bulundu.

Paylaş

CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan’ın eski Başdanışmanı ve metin yazarı olan AKP Ankara Miletvekili Aydın Ünal, Ankara’daki saldırı sonrası yaptığı açıklamada “Cumhuriyet gazetesi gibi, T24 gibi gazetecilik yapmayan, terör örgütleri adına faaliyet gösteren bu şer odaklarının, bu terör örgütü yayınlarının mutlaka ve mutlaka dokunulmazlıklarının artık kalkması gerekiyor. Savcılarımıza da hakimlerimize de buradan suç duyurusunda bulunuyorum” dedi.

T24’ün haberine göre; Ankara’daki saldırının ardından A Haber’de yayımlanan “Toplumsal Hafıza” programının sunucusu Murat Gener de, saldırıyla ilgili yayın yasağı haberini Twitter’da paylaşan Cumhuriyet ve  Bağımsız  Gazetecilik Platformu Punto 24’ü hedef alan açıklamalar yaptı ve şunları söyledi: “Biz A Haber ailesi olarak o görüntüleri ekranlara getirmedik, getirmeyeceğiz. Arkamda gördüğünüz yazı olacak. Terörü lanetliyoruz. Ama birileri diyorlar ki buyurun burada da yazıyor ‘Ankara’daki saldırıya yayın yasağı getirildi. Yasağı yine tanımıyoruz’ diyor Cumhuriyet gazetesi. Bir başka internet sitesi aynı minvalde yayın yapanlardan biri TBMM’nin çok yakınında, komutanlıkların, bakanlıkların yanı başında saldırı oldu, jet tedbir: Yayın yasağı” 

ÜNAL SAVCILARI ‘GÖREVE’ ÇAĞIRDI

Programda konuşan AKP’li Vekil Aydın Ünal şöyle konuştu: “Onun dışında Cumhuriyet gazetesi gibi, T24 gibi terör örgütleri adına faaliyet gösteren, gazetecilik yapmayan, bakın altını çizerek söylüyorum, gazetecilik yapmayan, terör örgütleri adına faaliyet gösteren bu şer odaklarının, bu terör örgütü yayınlarının mutlaka ve mutlaka dokunulmazlıklarının artık kalkması gerekiyor. Savcılarımıza da hakimlerimize de buradan suç duyurusunda bulunuyorum” (MEDYA SERVİSİ)

 

ÖNCEKİ HABER

YPG: Ankara saldırısıyla hiçbir alakamız yok

SONRAKİ HABER

Can Dündar Ankara'daki evle ilgili iddialara yanıt verdi: Bir ev bin yalan!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...