18 Şubat 2016 08:09

YPG: Ankara saldırısıyla hiçbir alakamız yok

Paylaş

YPG Genel Komutanlığı, Ankara patlamasıyla hiçbir ilişkilerinin olmadığını açıkladı. Açıklamada, "Türk Başbakanı Davutoğlu'nun 'Ankara saldırısını YPG yaptı' açıklaması yalandır, gerçeklerden uzaktır. Davutoğlu, bu açıklama ile Suriye ve Rojava'ya yönelik saldırıya zemin hazırlamak istemektedir" denildi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Ankara patlamasından sorumlu tutuğu YPG'den yanıt geldi. YPG Genel Komutanlığı, Ankara'da dün meydana gelen patlamalarla hiçbir alakalarının olmadığını duyurdu.

YPG'nin yazılı açıklaması şöyle: 

"Halkımız ve kamuoyunun da iyi bildiği gibi Rojava devrimi üzerinden tam dört yıl geçti. Biz YPG olarak, bölge halklarını savunuyoruz. Zorlu ve zahmetli süreçlerde bir başımıza El Nusra ve DAIŞ gibi terör gruplarına karşı şiddetli savaşı yürüttük, yürütüyoruz. Birçok çevre, devlet ve basın yayın organları, bu terör gruplarının Türk devleti tarafından desteklendiğini açıkladı. Fakat YPG olarak, Rojava'daki halkımıza saldıran terör gruplarına dışında, biz ne komşu devletlere, ne de diğer güçlere karşı askeri bir faaliyet içerisine girmedik. Tüm tahrik, provokasyon ve Türk ordusunun Rojava topraklarına saldırmasına rağmen, bu saldırılara karşılık vermedik ve tarihi sorumluluğumuzu yerine getirdik.

Tam dört yıldır Türkiye'nin Suriye ile olan sınırın en güvenli olduğu bölge Rojava'dır. Bizden taraf askeri herhangi bir müdahale gelişmemiştir. Bunu da en iyi bilen Türk ordusu ve AKP hükümetidir. Dört yıldır, Türkiye-Suriye sınırının en güvenli bölgesi Rojava sınırıdır. Bizim tarafımızdan hiç bir askeri eylem yapılmamıştır. Bu gerçeği en iyi bilen ise, Türk ordusu ve AKP hükümetidir. Bilerek gerçekleri çarpıtıyorlar ve bizi Ankara'daki patlamadan sorumlu tutuyorlar.

Biz Türkiye halklarına ve dünyaya bir kez daha şu mesajı veriyoruz: Bizim bu olayla hiçbir ilişkimiz yoktur. Sadece bu saldırı değil, hiç bir zaman Türkiye'ye karşı bir saldırı içinde olmadık. Türkiye devleti, bizim onlara saldırı yaptığımızı asla kanıtlayamaz, çünkü bizim böyle bir saldırımız olmamıştır. Türk Başbakanı Davutoğlu'nun 'Ankara saldırısını YPG yaptı' açıklaması yalandır, gerçeklerden uzaktır. Davutoğlu, bu açıklama ile Suriye ve Rojava'ya yönelik saldırıya zemin hazırlamak istemektedir. Yanı sıra, tüm dünya tarafından bilinen DAİŞ ile bağlantısını kamufle etmeyi amaçlamaktadır.

Biz Halk Savunma Birlikleri-YPG olarak bir kez daha yineliyoruz: Ankara'daki patlama ile hiç bir ilişkimiz yoktur. Bütün komşu devlet ve güçlere Rojava devrimine ve halkların iradesine saygı göstermeye çağırıyoruz." (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Kartal'da bir kadını bıçakla rehin alındı

SONRAKİ HABER

AKP’li vekil Cumhuriyet ve T24’ü susturmak istiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...