18 Şubat 2016 00:54

Kırklareli Üniversitesi'nde kişiye özel kadro oyunu ortaya çıktı

Paylaş

Kırklareli Üniversitesinde yardımcı doçent kadrosu için açılan sınavın başvurularının devam ettiği dönemde bu kadrolara alınacak isimlerin önceden belli olduğu iddiası doğru çıktı. İddiayı gündeme getiren Eğitim Sen Kırklareli Şubesinin, noterden de tasdik ettirerek açıkladığı söz konusu kişilerin, ilgili kadro için yapılan İngilizce sınavından geçtikleri üniversitenin internet sayfasından duyuruldu.

NİTELİKLERE İLİŞKİN DETAYLI TARİF ŞÜPHE YARATTI

Kırklareli Üniversitesi, 1 Ocak 2016 tarihinde yayımlanan öğretim üyesi alımına ilişkin ilanda üniversitedeki belli bölümlere yardımcı doçent alacağını duyurdu. Adayların ilgili birimlere şahsen başvurması istendi. İlan 12 Ocak 2016 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlandı. İlanda başvuru yapacak kişilerin niteliklerinin oldukça detaylı tarif edilmesi, kadrolara atanacak isimlerin önceden belli olduğu iddiasını gündeme getirdi. Eğitim Sen Kırklareli Şube Başkanı Ramazan Özenç, müracaat süresinin dolmasına 15 gün kala notere giderek ilgili kadroya alınacak kişilerin isimlerini tasdik ettirdi.Tartışma yaratan kadro ilanında yardımcı doçent kadrolarına başvuracak isimde aranan şartlar şöyle:
“İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesine,
- Sayısal Yöntemler doktora mezunu olma ve zaman serilerinin tahmininde bulanık mantık ve yapay sinir ağlarının kullanımı hakkında çalışma yapmış olma,
- İktisat doktora mezunu olmak ve Türkiye’de para krizleri ile enflasyon konularında çalışmaları bulunma,
- İktisat doktora mezunu olma ve fikri mülkiyet hakları ve inovasyon alanında çalışmaları bulunma,
- Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri alanında doktora yapmış olma ve Akademik Performans Yönetim sistemi üzerine çalışma yapmış olma,
- Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri alanında doktora yapmış olma ve Yeşil İşler alanında çalışmaları bulunma.
- Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’na Maliye politikasının etkinliği alanında çalışma yapmış olma.
- Lüleburgaz Meslek Yüksekokulu’na, İşletme doktora mezunu olma ve bağımsız denetim firmaları ile kalite kontrol alanında çalışmaları bulunma.”
Eğitim Sen, her kadro ilanı için açıklanan niteliklerinin belirli kişileri tarif olduğunu düşünerek, tek tek isimleri belirledi. Tarif edilen kadrolara gerçekten de sadece sendikanın işaret ettiği isimler başvurabildi.

‘DAHA ÖNCE DE YAŞANDI’

Olayı gazetemize değerlendiren Eğitim Sen Genel Örgütlenme ve Yükseköğretim Sekreteri  İsmail Sağdıç, Kırklareli Üniversitesinde ilan edilen yardımcı doçentlik kadrosuna kimlerin atanacağının önceden belirlendiğini daha sonra da ona göre başvuru kriterleri konulduğunu kaydetti.
Eğitim Sen Kırklareli Şubesinin, noterden de tasdik ettirdiği kişilerin İngilizce sınavından geçenler listesinde bulunmasıyla kadro oyununun ortaya çıktığını belirten Sağdıç, “Bu üniversitede mağdur olan birçok insan var, aralarında sendikamız üyesi olan arkadaşlarımız var. Böyle olaylarla üniversitelerde sıkça karşılaşmaya başladık. Üniversitenizde yıllarca kadro bekliyorsunuz, kadro açıldığında siyasal kadrolaşma nedeniyle mağdur oluyorsunuz. Daha önce Antalya’da Akdeniz Üniversitesinde de benzer bir durum yaşanmıştı. Orada da arkadaşlarımız noter aracılığıyla bu işi ortaya çıkardı. Başvurularda kriter olarak belli bir konuda araştırması, çalışması olan kişi arıyorlar, bakıyorsunuz o kritere sahip yalnızca bir kişi var! Kadro alımlarında objektif davranılması gerekiyor. Üniversite kadrolarına orayı hak eden bilim insanları yerleştirilmeli.” (Ankara/EVRENSEL)x

 

ÖNCEKİ HABER

Komedinin Hitchcock boyutu; ‘39 Basamak’ başlıyor

SONRAKİ HABER

Daha dün

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...