17 Şubat 2016 17:56

Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş: Saldırının faili henüz bilinmiyor

Ankara'da askeri personelin servis aracına dönük yapılan saldırıya ilişkin Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş açıklama yaptı. Kurtulmuş, yaşamını yitirenlerin sayısının 28'e çıktığını, saldırının kim ya da kimler tarafından gerçekleştirildiğinin henüz netleşmediğini söyledi.

Paylaş

Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ankara'da yaşanan patlamaya ilişkin açıklama yaptı. Kurtulmuş, patlamada 28 kişinin yaşamını yitirdiği bilgisini paylaştı. Yaşamını yitirenlerin arasında sivillerin de olabileceğini belirten Kurtulmuş, yaralıların sayısının ise 61 olduğunu kaydetti. Kurtulmuş, saldırının bomba yüklü araçla gerçekleştirildiğini de belirtti.

Kurtulmuş, saldırının yaşandığı bölgede 7 savcıdan oluşan bir heyetin oluşturulduğunu ve incelemelerin devam ettiğini ifade ederek, "Kimin gerçekleştirdiğine dair bir bilgi ve açıklama yok. Sonuç itibariyle bu saldırının arkasında kimlerin olduğu ortaya çıkarılacaktır" dedi.

Kurtulmuş, devamla şunları söyledi: "Olayın arkasındaki sorumlular ortaya konulacak. Ancak şunu ifade etmek isterim; bu saldırı sadece askeri personelimize karşı yapılmış bir saldırı değil. Bu saldırı milletimizin tamamına yapılmış alçakça, sinsice, şerefsizce bir saldırıdır."

Kurtulmuş, saldırının ardından provokasyon uyarılarında bulanarak, bu konuda kimi karanlık çevrelerin Türkiye'yi yeni bir kaos ortamına sürüklenmesine izin verilmemesi için duyarlılık çağrısı yaptı.

Kurtulmuş şöyle konuştu:

"Saldırıyı yapanları maşa olarak kullananlar, planlayanlar, bu ve benzeri saldırıların arkasındaki birtakım istihbarat, lojistik, silah ve mühimmat desteklerini ve hatta siyasal destekleri verenleri de lanetlediğimizi çok açıkça ifade ediyorum.

Dünyanın hiçbir yerinde, hiçbir terör örgütü üç-beş kişiden müteşekkil bir çete değildir. Bütün bu çetelerin arkasında, bu saydığımız desteklerin zaman içerisinde olduğunu biliyoruz, dünyanın her yerindeki saldırılarda da. Milletimize karşı yapılmış açık ve hain, alçakça bir saldırıdır. Bu saldırının da çok iyi planlanarak yapıldığını açıkça görüyoruz." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kocaeli’de Cerattepe eylemine polis saldırdı

SONRAKİ HABER

Erdoğan'dan Ankara saldırısı açıklaması: Meşru müdafaa hakkını kullanmaktan çekinmeyiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...