17 Şubat 2016 13:35

AYM raportörü Dündar ve Gül için ‘hak ihlali var’ dedi

Paylaş

MİT TIR’ları haberi nedeniyle tutuklanan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül’ün Anayasa Mahkemesine (AYM) yaptıkları bireysel başvurular AYM Genel Kuruluna sevk edildi. Tüm üyelerin katılacağı AYM Genel Kurulunun dosyayı 15 gün içinde görüşmesi bekleniyor. Bu arada AYM raportörünün, mahkemeye başvuruya ilişkin hazırladığı raporunda Can Dündar ve Erdem Gül’ün haklarının ihlal edildiğini bildirdiği öğrenildi.

Can Dündar ve Erdem Gül, MİT TIR’larına ilişkin yaptıkları haberler nedeniyle 26 Kasım 2015’te tutuklanmış ve 3 Aralık 2015’te Anayasa Mahkemesine bireysel başvuruda bulunmuştu. Dilekçede, tutuklama kararı ile Dündar ve Gül’ün Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin “kişi güvenliği ve özgürlüğü” ile “ifade özgürlüğü” ve anayasanın “düşünceyi açıklama ve yayma özgürlüğü” ile “basın özgürlüğü” haklarının ihlal edildiğinin altı çizilmişti.

GENEL KURUL’A SEVK EDİLDİ

5 üyeli Anayasa Mahkemesi birinci bölümü, başvuruyu bu sabah görüştü. Bölüm, dosyayı Genel Kurula sevk etti. Genel Kurulun birkaç hafta içinde toplanması bekleniyor

Cumhuriyet gazetesinin haberine göre; AYM raportörü, birinci bölüme sunduğu raporunda, Dündar ve Gül’ün tutuklanmasının hak ihlali olduğu yönünde görüş bildirdi. Raporun bağlayıcılığı bulunmasa da karara yön göstermesi açısından önemli nitelik taşıyor. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Sur'da bir binaya sığınan DİHA Muhabiri: Bulunduğumuz yeri bombalıyorlar, Cizre gibi olabilir

SONRAKİ HABER

Barış Anneleri 15. kez Dolmabahçe önündeydi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...