17 Şubat 2016 13:11

Köprüde Buluşmalar Film Geliştirme Atölyesi projeleri belirlendi

Paylaş

İstanbul Film Festivali-Köprüde Buluşmalar platformu bu yıl 8-14 Nisan arasında düzenlenecek. Köprüde Buluşmalar kapsamında uzun metrajlı kurmaca, belgesel projeleri ve yapımı devam eden filmlerin ilk uluslararası sunumlarının yapılacağı atölye çalışmaları ile sinema profesyonellerine yönelik birçok panel, sinema dersi ve forum yapılacak. Köprüde Buluşmalar Film Geliştirme Atölyesi’ne başvuran projeler, danışma ve okuma kurulu tarafından belirlendi. 100 başvuru arasından seçilen 8 kurmaca ve 2 belgesel projesi, 12-13 Nisan tarihlerinde yapılacak Film Geliştirme Atölyesi’ne katılmaya hak kazandı. Atölye sonunda T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı 10.000 Dolarlık destek ödülü, Melodika Ses Post Prodüksiyon Ödülü ve Akdeniz Film Enstitüsü (MFI) Senaryo Atölyesi Ödülü sahiplerini bulacak.

Film Geliştirme Atölyesi'ne seçilen projeler şöyle; Onur Saylak ve Doğu Akal’ın ortak yapımı “Daha”, Orhan İnce’nin yönetmenliğini yaptığı “Kaplumbağa Terbiyecisi”, Lusin Dink’in “Kül Mektup” adlı filmi, Nazlı Elif Durlu’nun yönettiği “Leyla”, Can Evrenol’un imzalı “Perihan”, Ali Vatansever’in “Saf” adlı filmi, Yönetmen Uğur Becer’e ait “Sınır Bozukluğu”, Esra Saydam’ın “Soytarı” adlı projesi, Yönetmen İmre Azem’in Ekümenopolis adlı belgeselinin ardından çektiği “Yeniden İnşa Çağı” ve Olena Yershova Yıldız’ın yapımını üstlendiği “Haremden Kaçış” 

YAPIM AŞAMASI ATÖLYELERİ BAŞVURULARI DEVAM EDİYOR

Post-prodüksiyon aşamasındaki uzun metraj kurmaca filmlerin ve belgesellerin uluslararası sunumlarının yapılacağı, Anadolu Efes’in desteğiyle gerçekleştirilecek Yapım Aşaması Atölyesi başvuruları ise 3 Mart’a kadar devam ediyor. 

Atölyeye seçilen filmlerin yönetmen ve yapımcıları yalnızca profesyonellere (dağıtımcılar, festival veya fon yöneticileri, TV kanal temsilcileri) açık sunum yapacaklar. Atölye sonunda uluslararası jürinin belirleyeceği filmlere, bu yıl üçüncü kez verilecek 30.000 TL Anadolu Efes Ödülü, renk düzenleme ve online kurgu işlemlerini kapsayan ve bu yıl ilk defa verilecek olan Digiflame Ödülü ve filmlerin Başka Sinema salonlarında sanal baskı bedelinden (VPF) muaf olarak gösterilmesini sağlayan Başka Sinema Ödülü takdim edilecek. (KÜLTÜR SERVİSİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Birhan Keskin’den yeni şiir kitabı: Fakir Kene

SONRAKİ HABER

Cizre'de bugün 13 cenazeye daha ulaşıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...