17 Şubat 2016 13:02

Yolu !f’ten geçen yönetmenler buluştu

Paylaş

Yarın başlayacak 15. !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali, daha önce kısaları ya da uzun projeleriyle yolu !f’ten geçen, bugün Türkiye sinemasının en çok konuşulan yönetmenlerine dönüşmüş 7 ismi bir araya getirdi. 

Artfulliving.com.tr’nin !f İstanbul’a özel hazırladığı buluşmaya, Can Evrenol, Ceylan Özçelik, Emre Akay, Gürcan Keltek, Nesimi Yetik, Tolga Karaçelik ve Zeynep Dadak katıldı. 15. İstanbul Bağımsız Filmler Festivali, yarın başlıyor. Festivalin bu yılki sürprizlerinden biri de “Yolu !f’ten geçen yönetmenler” buluşması oldu. 15 yıl boyunca pek çok yönetmenin kısa filmine ve Sundance projelerine destek olmuş, günümüz Türkiye sinemasının genç yönetmenlerinden 7 yeteneği bir araya getirdi. 

‘!F'TE HER ŞEY YOLUNDA!’

!f Insider’ın sorularını yanıtlayan yönetmenler şunları söyledi: 
Nesimi Yetik (!f’ten “Annem Sinema Öğreniyor/2007), “Döşeğimde Ölürken/2009”, “Vaha-Oasis/2011” !f Sundance Lab projesi ve 2015’te Keş!f Uluslararası Yarışma’da gösterilen “Toz Ruhu” adlı uzunuyla geçmişti): Bugüne kadar ne yaptıysam bir şekilde !f’ten geçmiş yolum. Daha ne olsun…

Tolga Karaçelik (!f’ten “Us'lu Durmak/2007”, “Ya Çıkarsa/2007” kısalarıyla ve “Kelebekler/2015” adlı !f Sundance Lab projesiyle geçmişti): !f benim için can insanların düzenlediği, yönetmenlerini önemseyen gerçek bir festival. 

Zeynep Dadak (!f’ten “Bu Sahilde/2010” kısası ve hem !f Sundance Lab projesi olarak hem de Keş!f Uluslararası Yarışma’da gösterilen “Mavi Dalga” adlı uzunuyla geçmişti): Hem bir izleyici hem de burada filmlerini göstermiş bir yönetmen olarak !f bana güven ve ilham veriyor.

Can Evrenol (!f’ten “Sandık/2008”, “My Grandmother/2009” ve “Anneme ve Babama/2011” adlı kısalarıyla geçmişti): İlk kısa filmimi yaparken, bir gün !f'in kitapçığında bir kısa filmim yer alsın da ben de bu sinema dünyasının bir parçası olayım diye naif bir dileğim vardı. Gerçekleştiğinde çok mutlu olmuştum! Hala hatırlayıp sevinirim bazen. 

Ceylan Özçelik (!f’ten “Adil Ya Da Değil/2011” kısası ve “Kaygı/2013” adlı !f Sundance Lab projesiyle geçmişti): Seçkisiyle, hakikaten heyecanlandıran bir festival. Keşifse keşif, cesaretse cesaret, gece yarısı ise gece yarısı. !f'te her şey yolunda!

Emre Akay (!f’ten “Proxemique/2003”, “Daima İleri/2005”, “Cart Kırmızı/2011” kısaları ve “Bir Tuğra Kaftancıoğlu Filmi/2004” adlı uzun metrajıyla geçmişti): !f’in yeri benim için apayrı. Kimsenin radarında değilken elimizden tutan ve bize destek olan ilk yerdi.“!f güven ve ilham veriyor!”

Gürcan Keltek (!f’ten “Fazla Mesai/2011” adlı kısası ve 2012 !f İstanbul Reklam Filmiyle geçmişti): !f sayesinde sonradan sıkı takipçisi olduğum yönetmenler keşfettim. En çok bunu önemsiyorum. 
15. !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali, 18-28 Şubat 2016 tarihlerinde İstanbul’da, 3-6 Mart 2016 tarihlerinde ise Ankara ve İzmir’de gerçekleşecek. !f İstanbul, bağımsız sinemanın en iyilerini, yılın çok konuşulan ve bol ödüllü filmlerini sinemaseverlerle buluştururken, !f music partileriyle İstanbul’un eğlence hayatına alternatif olacak, dijital yayın ağı !f ² ile de 40’a yakın kente !f filmleri götürecek. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Küçük Rauf’un hikayesi Berlin’de

SONRAKİ HABER

Yallah! Underground’ın müzikleri Babylon’da

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...