17 Şubat 2016 12:30

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı, Ağaoğlu Şirketler Grubu yönetiminin kamu yararına açılan davalar gerekçesiyle Mimarlar Odası’nı “terörist” olmakla suçlayarak “operasyon yapılmalı” açıklamalarına tepki gösterdi. 

Kamu kurumu niteliği anayasa ile güvence alıtana alınan meslek örgütüne “operasyon yapılması” önerisi yapan çevrelerin bu cesareti “ülkenin ormanlarını, derelerini, kentlerini kolkola yağmaladıkları” iktidardan aldıklarını belirten Soğancı, “Doğanın katledilmesine, suyumuzun, toprağımızın peşkeş çekilmesine karşı mücadelenin simgesi TMMOB ve odaları bu gibilerin önlerindeki en büyük engeldir. TMMOB ve bağlı odaları bu gibilerin hedefindedir. Çünkü; TMMOB, bağlı odaları ve tabii Mimarlar Odamız; kentlerin kimliklerinin rant uğruna yok edilmesine karşı mücadele eder, ormanların, yaylaların yağmalanmasının karşısındadır, derelerin özgürce akması için yöre halkları ile birlikte direnir, bugünlerde de Artvinlilerle omuz omuzadır” dedi. Soğancı, TMMOB ve bağlı odaların emekten, halktan ve kamu yararından yana mücadeleden vazgeçiremeyeceğini vurguladı. (Ankara/EVRENSEL)

9 Temmuz 2025 20:00

Kriz Notları | Rejim değişimi nereye varır?

Kriz Notları'nda bu hafta Doç. Dr. Ümit Akçay ve Dr. Ali Rıza Güngen, Türkiye’nin gündemindeki rejim tartışmaları, ekonomik istikrar arayışları ve muhalefetin konumunu değerlendirdi.

İçerik yükleniyor...

(Evrensel)
10 Temmuz 2025 04:13

Kuyu tipi cezaevleri yaygınlaşıyor | Kuyu tipi işkence

Türkiye'de 13 Y, 7S tipi ve 22 tane yüksek güvenlikli cezaevlerinde tutulan mahpuslar havalandırma bulunmayan hücrelerde tutuluyor, havalandırmaya tek tek çıkarılıyor.

Kuyu tipi cezaevleri yaygınlaşıyor | Kuyu tipi işkence

Fotoğraf:Pixabay

10 Temmuz 2025 06:52

Ege Denizi’nde 4.6 büyüklüğünde deprem

Ege Denizi’nde 4.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Ege Denizi’nde 4.6 büyüklüğünde deprem

Fotoğraf: AA

İçerik yükleniyor...

(DHA)
10 Temmuz 2025 04:00

PKK nasıl silah bırakacak, süreç nasıl devam edecek?

PKK, 11 Temmuz’da törenle silah bırakacak. Abdullah Öcalan, tören öncesi çağrısını yineledi. Silah bırakma sonrası TBMM’de kurulacak komisyon çalışmaları ise hız kazanacak.

PKK nasıl silah bırakacak, süreç nasıl devam edecek?

Fotoğraf: ANF News

Dilan Temiz
[email protected]


İçerik yükleniyor...

10 Temmuz 2025 04:12

Evrensel'in manşeti | Dayatmaya çizik

MESS grup sözleşmesi öncesi anketlere başlayan Türk Metal, işçilere sınırlı zam seçenekleri sundu; Ford Otosan işçileri ankette şıkların üstünü çizdi: “En az yüzde 100 zam!”

Evrensel'in manşeti | Dayatmaya çizik

Fotoğraf: Ford Otosan Basın Bülteni

İçerik yükleniyor...

(Evrensel)
10 Temmuz 2025 06:47

Şile Belediyesi'ne operasyon: Başkan Kabadayı gözaltına alındı

Sabah saatlerinde Şile Belediyesi'ne yönelik operasyonda belediye başkanı Özgür Kabadayı ve belediyeden bazı kişiler gözaltına alındı.

Şile Belediyesi'ne operasyon: Başkan Kabadayı gözaltına alındı

Fotoğraf: DHA

İçerik yükleniyor...

(DHA)

Evrensel'i Takip Et