17 Şubat 2016 11:34

Erdoğan, bombalamaktan vazgeçmiyor

Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Suriye'deki saldırıların devam edeceğini söyledi. Erdoğan, ‘YPG’ye desteğimiz sürecek’ diyen ABD’nin bu açıklamasından duyduğu rahatsızlığı ise “Senin dostun biz miyiz, yoksa PYD mi, YPG mi? Bunu da bilmek istiyoruz” sözleriyle gösterdi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Beştepe’de kaymakamlarla yeniden bir araya geldi. Konuşmasında ağırlıklı olarak Suriye ve PYD’ye karşı girişilen operasyonların üzerinde duran Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘YPG’ye desteğimiz sürecek’ diyen ABD’yi anlamakta zorlandığını söyledi.

ABD’nin bu açıklamasından duyduğu rahatsızlığı gizleyemeyen Erdoğan, “Biz Amerika’yla NATO’da beraber değil miyiz? Senin dostun biz miyiz, yoksa PYD mi, YPG mi? Bunu da bilmek istiyoruz. O zaman çık, bunu da açıkla. Dostum YPG’ye silah yardımı yapıyoruz de. O zaman biz de bu meseleleri sizinle konuşmayalım. Dost, dostluğun gereğini yapmalıdır. Biz dostluğun gereğini yaparız. Ama biz dost olarak görmeyenler açık, net söylemelidir. Bu bilgileri sen bizden alacaksın ya. Bu tip insanlara, teröristlere bu sorulur mu?” diye konuştu.

ANGAJMAN BÖYLE SÖYLÜYORMUŞ!

Suriye’de demokrasiyi ve meşruiyeti savunduklarını ileri süren Erdoğan, Rojava’dan herhangi bir ateş olmamasına rağmen, Türkiye tarafından gerçekleşen saldırıların da “angajman kuralları” kapsamında yapıldığını savundu. Erdoğan, “Bugün angajman kuralımız ülkemize yönelik silahlı saldırılara karşılık vermekten ibaret olabilir. Ama bu kurallar ülkemize yönelik tüm tehditleri kapsayacak şekilde genişletilebilir” dedi.

“Uluslararası toplumun rejimin ve Rusya’nın saldırılarına karşı seslerini yükseltmesi şarttır” diyen Erdoğan, “Türkiye’nin sabrının sınırlarını denemek gibi bir niyet varsa o sınırların sonuna gelindiğini de bilsinler” ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Bilal Erdoğan’a kara para soruşturması!

SONRAKİ HABER

Haber Nöbeti’ndeki gazeteciler Silivri ve Diyarbakır cezaevleri önünde nöbet tuttu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...