17 Şubat 2016 11:12

Mersin’de KESK’ten SGK önünde Kıdem ve İstihdam Büroları için eylem

Paylaş

Mersin’de KESK kıdem tazminatının fona devredilmesine karşı ve “Savaşa değil emekçiye bütçe talebi” ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Kurumu önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamaya KESK Genel Sekreteri Hasan Toprak ve Büro Emekçiler Sendikası (BES) Genel Başkanı Fikret Aylan katıldı.   

Kitle adına basın açıklamasını okuyan  KESK Mersin Platformu Dönem Sözcüsü Sinan Muşlu, tüm emekçilerin, yoksullaştırılmış halkın geleceğini daha da karatmayı hedefleyen bir saldırı dalgası ile  ile karşı karşıya olunduğunu belirterek, işsizlik, yoksulluk, savaş, baskı ve şiddet ortamının fırsata çevrildiği bu süreçte emeği, barışı ve demokrasiyi hedef alan saldırıların ardı arkası kesilmediğini dile getirdi.

Uzun bir süredir kıdem tazminatları hedef alınan işçilerin, şimdi de özel istihdam bürolarının modern kiralık köleleri haline getirilmek istendiğini vurgulayan Muşlu; “Kamu emekçileri olarak bizlerin ise sınırlı iş güvencemizi hedef alan hamlelerin ardı arkası kesilmiyor. Diğer tarafta ekmekten ete tüm temel gıda maddelerine, elektrikten suya, ulaşımdan vergi ve harçlara kadar iğneden ipliğe her şeye fahiş zamlar yapılıyor. Tam anlamı ile bir savaş, sömürü, talan bütçesi olan bu bütçe tasarısı yarın öbür gün TBMM genel kurulunda görülecek. Ve iktidar milletvekillerinin el kaldırıp indirmesi ile oylanıp yasa haline gelecek. Ancak vekiller onaylasa da bilinsin ki bize bu savaş, talan ve darbe bütçesini onaylamıyoruz. KESK olarak sadece kendimiz için değil, emeği, alın teri ile insanca bir yaşam mücadelesi veren tüm kesimlerinin ihtiyaçlarının gözetildiği demokratik halkçı bir bütçe istiyoruz” dedi. . 

Emeğinin karşılığını isteyen, ifade özgürlüğünü kullanan herkesin AKP tarafından saldırıya uğradığını, istihdam büroları açılarak işçilerin kölece yaşama mahkum edilmek istendiğini ifade eden BES Genel başkanı Fikret Aylan, TBMM genel kurulunda görülecek olan yasa tasarısına karşı kamu emekçileri ve işçileri kölece yaşama karşı ortak mücadeleye çağırdı.

Milli Eğitim Bakanlığının intihar eden atanamayan öğretmenlere ‘gösteriş için intihar ediyorlar’ dediğini hatırlatan KESK Genel Sekreteri Hasan Toprak bakanın da gösteriş yapmasını isteyerek: “KESK olarak emekçilerin ve işçilerin hakkı olan kıdem tazminatı ve kölece yaşama karşı KESK’in tarihinde olduğu gibi yılmadan mücadeleye devam edeceğiz” dedi. (Mersin/EVRNSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

CHP’ye bir eleştiri de HDP’den: ‘Tartışılmaz’ tutumu komisyonu kilitledi

SONRAKİ HABER

Hüda Kaya: Elçi’yi vuran tespit edildi, ifadesi alınıp gönderildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...