16 Şubat 2016 19:27

Doğuş Üniversitesi, barış için imza veren Serdar Değirmencioğlu’nu görevinden uzaklaştırdı

Paylaş

Doğuş Üniversitesi, barış isteyen akademisyenlerden gazetemiz yazarı Prof. Dr. Serdar M. Değirmencioğlu’nu Psikoloji Bölüm Başkanlığı görevinden uzaklaştırdı.

Doğuş Üniversitesi, Barış İçin Akademislenler'in yayınladığı “Bu suça ortak olmayacağız” bildirisini imzayan Prof. Dr. Serdar M. Değirmencioğlu’nu bölüm başkanlığı görevinden 'tedbiren' geçici olarak uzaklaştırdı.

Değirmencioğlu’na gönderilen Rektör Prof. Dr. Abdullah Diçkol imzalı 12 Şubat tarihli yazıda, şöyle denildi: “Bir grup akademisyen tarafından yayınlanan bildiriyi imzalamanız nedeniyle hakkınızda açılan disiplin soruşturması neticesinde; üniversitedeki idari görevlerinizden tedbiren geçici olarak uzaklaştırılmanız soruşturma komisyonunca önerilmiş olduğundan, Psikoloji Bölüm Başkanlığı’ndan tedbiren geçici olarak uzaklaştırılmış bulunduğunuzu bilgilerinize rica ederim.” 

Gazetemize konuşan Serdar M. Değirmencioğlu görevden uzaklaştırma kararı ile ilgili şunları söyledi: “18 Ocak’ta açılan soruşturmanın sonucu olarak görevimden uzaklaştırıldım. Alınan karar ile ilgili ‘bir tedbbirdir deniliyor’, tedbir olmasını gerektirecek her hangi bir durum söz konusu değil. Aslında üniversite yönetimi hayata geçirmek istediği bazı planları bu soruşturma kisvesi altında gerçekleştirmeyi istiyor. Bundan sonraki adımlarının ne olduğun bekleyip görmek gerekecek.”

Değirmencioğlu 15 Eylül 2013'te başladığı işten 24 Ekim 2013'te çıkarılması sonucu açtığı işe iade davasını kazanmıştı. (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Ukrayna Parlamentosu hükümeti düşüremedi

SONRAKİ HABER

Anayasa Uzlaşma Komisyonu dağıldı partiler birbirini suçladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...