16 Şubat 2016 14:48

Güvenlikçilerden TİS ve asıl iş tepkisi

Paylaş

Türk- İş'e bağlı Güvenlik İş Sendikası üyeleri, Maliye Bakanlığı önünde Toplu İş Sözleşmesi (TİS) süreci sonrasında Yüksek Hakem Heyeti'nden çıkan yüzde 1'lik maaş artışını protesto etti. Ayrıca kamuya alınması öngörülen taşeron işçileri arasına güvenlik işçilerinin dahil edilmemesine tepki gösterilerek, “Devletin asli görevi vatandaşın güvenliğini sağlamaktır. Kamuda bu işi yapan özel güvenlik görevlileri de asıl iş kapsa ına alınmalıdır” denildi.

Güvenlik İş Sendikası’na üye işçilerin kamu işyerlerinde uzlaşmazlıkla sonuçlanan TİS'te uzlaşamamışlar ve konu Kamu Hakem Heyetine gitmişti. Heyet ise yüzde 1'lik ücret artışına kara verdi. Durmu protesto eden Güvenlik İş Sendikası üyeleri ise Maliye Bakanlığı önünde basın açıklması yaptı. Üyeler adına basın açıklaması yapan Güvenlik İş Genel Başkanı Ömer Çağrıcı, “Hakem Hayeti'den çıkan karar sonrası heyetin tarafsızlığı tartışmalı konuma gelmiştir. Sendikalı oldukları içim güvenlikçilere verilen bu zam artışı ceza mıdır? Maliye Baknalığı hakem heyetine bir baskı yapmışmıdır?” diye sordu. Yüzde 1'lik artışta asgari ücrete yapılan zammın gerekçe gösterildiğini belirten Çağrıcı, “Asgari ücret artışının faturası kamuda taşeron olarak çalışan güvenlikçilerin sırtına yıkılmaya çalışılmaktadır. Özellikle belediyelerde çalışan güvenlikçiler asgari ücret zammıyla neye ugradıklarını şaşırmışlardır. Maşşlarının düşürüldüğünü gördüler. Taşeron şirketler işçilerine zorla muvakafatname imzalatarak, zorla maaşlerının düşürülmesi ve hak talep etmemeleri için baskı yapmıştır” diye konuştu. 

KADRO TALEBİ

 AKP hükümetinin kamuya alacağı taşeron işçiler arasında özel güvenliklerin dahil edilmemesini de eleştiren Çağrıcı, güvenlikçileri kamuda asıl iş kapsamına dahil edilmesini istedi. Devletin asli görevinin vatandaşın güvenliğini sağlamak olduğunu hatırlatan Çağrıcı, kamu adına bu işi kendilerinin yaptığını söyleyerek, “Tüm taşeron işçilerine ayrım gözetmeksizin kadro imkanı sağlanmalıdır” dedi. Çağrıcı hükümete “Hatanelerde, üniversitelerde toplumun her alanında özel güvenlik görevlileri çalışmıyor mu?” diye sordu.(Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

!f İstanbul’un Türkiye filmleri Festival Scope’ta

SONRAKİ HABER

Bazı kanalların yayınları 1 saat kesildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...