16 Şubat 2016 14:45

!f İstanbul’un Türkiye filmleri Festival Scope’ta

Paylaş

!f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali’nin bu yılki yeniliklerinden biri de Festival Scope ile ortaklaşa yapacağı “New Cinema from Turkey” seçkisi olacak. Dünyada dördüncü, Türkiye’de ise ilk kez gerçekleşecek olan proje kapsamında, !f İstanbul’da gösterilecek 2016 Türkiye yapımı filmler, festivalle aynı anda, online olarak uluslararası sinema profesyonelleriyle buluşacak. 

Film profesyonellerinin yakından takip ettiği ve film festivali kültürünü uluslararası alandaki sinefillerle paylaşıp çoğaltan Festival Scope’un geçen yıl ilk kez Venedik Film Festivali ile başlattığı online film prömiyerleri projesinin dördüncüsü !f İstanbul ile ortaklaşa gerçekleşecek. Şu anda Rotterdam ve Meksika Distrital film festivalleri ile devam eden proje, Türkiye’de ilk kez !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali ile yapılacak. 18-28 Şubat tarihleri arasında yayında kalacak olan “New Cinema from Turkey” başlıklı seçki sayesinde, !f İstanbul’da gösterilecek 2016 Türkiye yapımı filmler uluslararası sinema profesyonelleriyle buluşacak.www.festivalscope.com/all/festival/f-istanbul-online/2016 adresinde yayında olacak. 

“New Cinema from Turkey” başlıklı seçkide; Ali Kemal Çınar’ın Keş!f Uluslararası Yarışma’da gösterilecek, Kürt sinemasındaki gelenekleri yıkan, eğlenceli ve şaşırtıcı filmi “Gizli”; dünya galasını !f İstanbul’da yapacak ve Aşk & Başka Bi’ Dünya Yarışması’na Türkiye’den katılan Melis Birder ve Berke Baş belgeseli “Bağlar”; festivalin Karanlık&Köşeli bölümünde yer alan, Pınar Sinan’ın ilk filmiyle tuhaf ve cesur bir hikâyeyi anlattığı gerilim filmi “Ceset”; Derya Alabora’yı evini korumak için her türlü caniliği yapmaya ant içmiş Naciye rolünde izleyeceğimiz, Lütfü Emre Çiçek’in Screamfest’te dünya prömiyerini yapan korkusu “Naciye”; Esen Işık’ın Pippca Bacca’ya ithaf ettiği, dört karakterin kendilerinden daha güçlü olan karakterler karşısında nasıl değiştiklerini anlatan ilk kurmacası “Köpek”; Melisa Üneri’nin Finlandiya ve Türkiye arasında geçen, hem babasını hem de babaannesini kameraya çekerek samimi bir aile belgeseli yarattığı “Babasının Kızı”; Rüzgâr Buşki’nin yönettiği, 2013 Haziran’ında İstanbul’da geçen, direnişin rengarenk filmi “#direnayol”un yanı sıra, !f İstanbul’un “Türkiye’den Kısalar” bölümünden Yakup Tekintangaç’ın “Azad”, Ziya Demirel’in “Salı”, Leyla Toprak’ın “Uzak mı…”, Fatma Belkıs ve Emre Birişmen’in “Hepgece” Serkan Ertekin’in “Aidiyet”, Derya Durmaz’ın “Gri Bölge” ve Süheyla Schwenk’in “Meral, Kızım” adlı kısaları gösterilecek. 

FESTİVAL SCOPE NEDİR?

Festival Scope, dünyanın en iyi film festivallerindeki filmleri izlemek isteyen sinefillerin yeni platformudur. Kullanıcılarına film festivalleriyle işbirliği içerisinde oluşturulmuş film seçkileri sunarak yeni yetenekleri ekranlarından keşfetmelerini sağlar. Sınırlı sayıda koltuk ve sürelere sahip Festival Scope’un arzusu, dünyanın dört bir yanındaki film dostlarını kaliteli bağımsız sinemayla buluşturmaktır. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Mersin Üniversitesi'nde imzacı 21 akademisyen rektörlüğe savunma verdi

SONRAKİ HABER

Güvenlikçilerden TİS ve asıl iş tepkisi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...