16 Şubat 2016 11:45

Kılıçdaroğlu: Biz milliyetçiliğimizi Kıbrıs'ın Beşparmak dağlarına yazan bir partiyiz

Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu.

Artvin'de bugün Cerattepe'deki protestolara ilişkin Kılıçdaroğlu, "Az önce Rize'den arkadaşımız geldi. Fırtına Vadisi'nin korunmasını istiyor. Mücadelesini yapıyor. Bir doğayı neden katlederiz? Ağaçları neden keseriz? Balıkları derede hangi gerekçe ile öldürürüz? Can suyu verilmeyen bir tabiat olabilir mi? Artvin'de bugün Cerattepe'de mücadele var. Altın için orman katledilecek. Emin olun bir ağaç canlıysa bütün altınlar o ağaca feda olsun. Bunu böyle kabul etmemiz lazım. Artvin halkı istemiyor tepki gösteriyor. Neden zorla yapıyorsunuz? Birileri para kazanacak diye tabiatı neden yok ediyoruz? Çocuklarımıza güzel, yaşanacak bir Türkiye bırakamayacak mıyız? Neden her şeyi katlediyor, yok ediyoruz? Bütün dünya duyarlı birileri değil. Çünkü birilerinin ana konusu sadece ve sadece dolar, para. Para her şeyin ölçüsü değildir. Ahlak, hukuk, doğanın kendi hakları var. Başta BM üzerine titriyor biz kendi elimizle yok ediyoruz. CHP milletvekili arkadaşlarım Artvin halkının yanında onlara destek veriyorlar" diye konuştu.

'SEÇİLDİĞİM İLK KURULTAYDAN BU YANA KAĞIT TOPLAYANLARIN HAKLARINI SAVUNDUM'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Çöpten kağıt toplayan arkadaşlarım da bura. Seçildiğim ilk kurultaydan bu yana her yerde onların haklarını savundum. Siz yolsuzluk yapmıyorsunuz. Köşeyi dönmek için birilerini kandırmıyorsunuz. Günün 24 saatinde çalışıyorsunuz. Elinizden şimdi bu imkanlar alınmak isteniyor. CHP emekçinin yanındadır. Yoksul sınıfların yanındadır. Ezilenlerin yanındadır. Yeter ki siz dik durun göreceksiniz CHP hep yanınızda olacaktır" ifadelerini kullandı.

'MİLLİ OLMAK TÜRKİYE'Yİ PAZARLAMAK DEĞİLDİR'

Kılıçdaroğlu, "Araba ile gelirken sayın Davutoğlu'nu da dinledim. "Biz milli bir hükümetiz. Milli muhalefete de ihtiyaç duyuyoruz.ö Lafa bakın. Acaba Davutoğlu millinin ne demek olduğunu biliyor mu? Milli olmak sonuna kadara ülkesinin çıkarlarının arkasında olmak demektir. Milli olmak Türkiye'yi pazarlamak değildir. Milli olmak Türkiye'yi dünyadan soyutlamak değildir. Milli olmak Türkiye'ye dünyada itibar kazandırmaktır. Hangi millilikten bahsediyorsunuz" diye konuştu.

'ESAD İLE BODRUM'DA TATİL YAPIYORDUNUZ NE OLDU DA BİRDENBİRE BÖYLE DÜŞMAN HALİNE GELDİNİZ?'

Kılıçdaroğlu, "Şimdi sözde milli hükümete soruyorum. Parantez içinde kocaman bir ünlem işareti. Durup dururken kardeşim dediğin Esad'a niye birden bire saldırdın? Kim seni tetikledi? Bodrum'da beraber tatil yapıyordunuz. Ne oldu da birden bire böyle düşman haline geldiniz?" dedi.

'BİZİ TEK BAŞINA İKTİDARA GETİRİN ŞEHİT MEHİT GELMEYECEK' DİYORLARDI

Kılıçdaroğlu, "Her gün şehitler geliyor. Terör aldı başını gidiyor. "Bizi tek başına iktidara getirin şehit mehit gelmeyecek" diyorlardı. Tarihin en yoğun şehit sürecini yaşıyoruz. Halkına yalan söyleyen bir siyasal parti milli olabilir mi? Milli kavramının arkasında yalan olabilir mi? Doğu, Güneydoğu'da terör örgütü şehirleri silah deposuna dönüştürürken valilere aman ha sakın dokunmayın diye talimat veren bir iktidar, Türkiye Cumhuriyeti'nde milli lafını ağzına alabilir mi? Milliymiş. Türkiye'yi savaşa sokmak istiyorlar. Herkes savaşa sokmak istiyor bunlar da peşine" diye konuştu.

'SAVAŞ ÇIKTIĞINDA KENDİ ÇOCUKLARINI GÖNDERECEK MİSİN CEPHEYE? O ZAMAN BEN SANA MİLLİ DİYECEĞİM'

Kılıçdaroğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: "Eğer sen millilikten bahsediyorsan savaş çıktığında kendi çocuklarını gönderecek misin cepheye? O zaman ben sana milli diyeceğim.

'BİZ MİLLİYETÇİLİĞİMİZİ, KIBRIS'IN BEŞPARMAK DAĞLARINA YAZAN BİR PARTİYİZ'

Bizim kimse milliyetçiliğimizi test edemez. Biz milliyetçiliğimizi, Kıbrıs'ın Beşparmak dağlarına yazan bir partiyiz.

Diyorlar ki CHP bizim yanımızda dursun diyorlar. 17 Eylül 2009'da Suriye'de oturdular yüksek düzeyli stratejik işbirliği konseyi anlaşmasını imzaladılar. Biz hiçbir zaman neden bunu yapıyorsunuz demedik. Türkiye'nin çıkarları söz konusuydu. Biz yurtta barış dünyada barış diyoruz. Siz iyi şeyler yaptığınızda her zaman yanınızdaydık. Komşularla sıfır sorun dediler, itiraz oldu mu bizden? Mart 2011'de çatışma çıktı, durup dururken Esad'la kavga ettiler. Efendim sen neden İhvan'ı kabul etmiyorsun?

BÜTÜN İSLAM DÜNYASINI BİZ YÖNETECEĞİZ DİYE ORTAYA ÇIKTILAR

Panislamizm hareketini yani bütün İslam dünyasını biz yöneteceğiz diye ortaya çıktılar. Dedik ki bakın bu çok tehlikelidir. Yanlış bir yoldur sakın ola bu yollara başvurmayın dedik. Başka bir ülkenin egemenliğine müdahale etmeyin dedik. Yarın bir ülke gelir Türkiye'nin içişlerine müdahale ettiğinde ne diyeceğiz dedik. Sonra, IŞİD Türkiye'den 70 ilden militan toplamaya başladı. Vahhabilik aldı başını gitti. Bunlar da her türlü ortama çanak hazırladılar.

SURİYE'YE TIRLARLA SİLAHLAR GÖNDERDİLER CİHATÇI UNSURLARIN TAMAMI TÜRKİYE ÜZERİNDEN SURİYE'YE GEÇTİ

Suriye'ye tırlarla silahlar gönderdiler. Ne kadar cihatçı unsur varsa tamamı Türkiye üzerinden Suriye'ye geçti. Türkiye'de kamplar kurdular. Türbeler, camiler bombalandı. Suriye'de kan aksın yeter ki Esad gitsin dediler. Dert Esad değil, Suriye'nin içişlerine neden müdahale ediyorsun? Bunları anlatamadık.

BÖYLE BİR MİLLİ POLİTİKA YOKTUR, BUNUN ADI GAYRİMİLLİ POLİTİKADIR

Böyle bir milli politika yoktur, bunun adı gayrimilli politikadır. Bir iktidarın çıkarına hizmet eden politikadır. Ülkenin çıkarlarına değil. Bir ülkeyi yönetenlerin o ülkenin yakın tarihini bilmeleri gerekir. Ortadoğu ile ilgili karar alacaksan Ortadoğu'nun tarihini bilmen gerekir.

DAVUTOĞLU'NA SESLENİYORUM; FALİH RIFKI ATAY'IN ZEYTİNDAĞI KİTABINI OKUSUN

Sayın Davutoğlu'na sesleniyorum; Falih Rıfkı Atay'ın Zeytindağı kitabını okusun. Ortadoğu bataklığı bütün ayrıntılarıyla anlatılıyor. Kendi tarihini bilmeyen Ortadoğu'da hiçbir şey yapamaz. Ancak birilerini maşası olur. Şimdi milliyiz diyorlar. Siz milli değil gayrimillisiniz. Ülkenin çıkarlarını savunmuyorsunuz.

21. YÜZYILIN TÜRKİYE'SİNE VAHHABİLİĞİ GETİRMEK İSTİYORSUNUZ

21. yüzyılın Türkiye'sine vahhabiliği getirmek istiyorsunuz. Türkiye şu anda sağlıklı yönetilmiyor. Aslında hiç yönetilmiyor. Bir rüzgâra kapılmış gidiyor. Birileri arkadan onun zembereğini kuruyor. Farkında bile değiller. Suriye'de kim kazandı?

SURİYE'DE BİR TÜRKİYE, İKİ TÜRKMENLER, ÜÇ SİVİL VATANDAŞLAR KAYBETTİ

Suriye'de bir Türkiye, iki Türkmenler, üç sivil vatandaşlar kaybetti. Bayır Bucak'tan bahsediyorlar. Ne bayırı ne bucağı kaldı. Hal dünyadan haberleri yok.

SURİYE'DE SAVAŞ BAŞLADIKTAN BU YANA 470 BİNİ AŞKIN İNSAN HAYATINI KAYBETTİ

Suriye'de savaş başladıktan bu yana 470 bini aşkın insan hayatını kaybetti. Bunların vebali bu ülkeyi yönetenlerdir. Ölen her çocuğun sivilin günahı bunların boynundadır. Yaklaşık 2 milyon Suriyeli yaralandı. Suriye'de toplam ekonomik kayıp, 225 milyar dolar.

YAKLAŞAN HALEP SAVAŞI VAR

Yaklaşan Halep savaşı var. Eğer orada da bir kıyam olursa, onun da bunların üzerine ilave edilmesi lazım. Suriye ekonomisi çöktü. Onlar Müslüman. Müslüman, kanı akıtmak ne zamandan beri Türkiye Cumhuriyeti hükümetlerinin görevi oldu. Akan kan yazık günah değil mi.

EY AMERİKA, EY AVRUPA BİRLİĞİ... BAĞIRIYORSUN AMA DUVARA BAĞIRIYORSUN

Suriye konusunda dışlanan tek ülke Türkiye'dir. Bağırıyorlar ya ey Amerika, ey Avrupa Birliği... Bağırıyorsun ama duvara bağırıyorsun, seni dinleyen yok. Kimse seni adam yerine koymuyor.

GERİ KABUL ANLAŞMASINI İMZALAMAYIN DEDİK, İMZALADINIZ

Geri kabul anlaşmasını imzalamayın dedik, imzaladınız. Bu nedenle siz gayrimillisiniz. 2.5 milyon mültecinin Türkiye'de olduğu dönemde bu anlaşmanın altına nasıl imza atarsın.

(CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN) ALNIMIZDA ENAYİ Mİ YAZIYOR DİYOR, VALLAHİ YAZIYOR

(Cumhurbaşkanı Erdoğan) Alnımızda enayi mi yazıyor diyor, vallahi yazıyor. Dış politika efelenme alanı değil. Dış politika farklı bir şey. Bir vatansever olarak kendilerine uyarım; Suriye politikasını değiştir. Bu politika yanlış. Suriye topraklarına artık silah göndermeyin.

TÜRKİYE-RUSYA İLİŞKİLERİNDE GERGİN BİR ORTAMA İZİN VERMEYİN

Türkiye-Rusya ilişkilerinde gergin bir ortama izin vermeyin. Angajman kuralları dolayısı ihlal edildiği için hükümetin yanında durduk. Ama Türkiye'nin çıkarı bütün komşularla iyi ilişkilerdir. BM'nin Suriye'de ateşkesin sağlanması için gösterdiği çabalara destek verilmeli.

TÜRKİYE'NİN, SURİYE'DEKİ CİHATÇI, IŞID GİBİ TERÖR ÖRGÜTLERİNE SİLAH DESTEĞİ YAPMAMASI LAZIM

Türkiye'nin, Suriye'deki cihatçı, IŞID gibi terör örgütlerine silah desteği yapmaması lazım. Türkiye'yi dünyada rezil ediyorsunuz. Terör örgütlerine silah sağlayan meşru bir hükümete gölge düşürüyorsunuz.

Yayladağı'nda El Nusra militanları kafasını keserek bir askerimizi şehit etti. Bunun hesabını kim verecek. İktidar vermeyecek mi? Kabile reisleri bile Türkiye'ye kafa tutuyor. Sana ne İhvan'dan, Vahhabilik'ten." (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Ala ve Müezzinoğlu hakkında gensoru

SONRAKİ HABER

Polisin vurduğu belediye çalışanı yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa