16 Şubat 2016 10:43

BES: Geçici görevlendirmeler son bulsun

Paylaş

KESK'e bağlı Büro Emekçileri Sendikası(BES) İl Emniyet Müdürlüğü ve bağlı birimlerinde geçici olarak görevlendirilmek üzere, kamu kurum ve kuruluşlarından personel talep edilmesine tepki göstererek İstanbul Defterdarlığında basın açıklaması gerçekleştirdi.

İstanbul Defterdarlık binasının önünde gerçekleşen eylemde "Kurumlar arası geçici görevlendirmelerde re'sen atamalara son verilsin" pankartı taşıyan Büro Emekçileri Sendikası üyeleri sık sık "Geçici görev sürgündür", "Esnek çalışmaya hayır", "Emeğe saygı istiyoruz", "Ücretli köle olmayacağız" sloganları attı.

'GEÇİCİ GÖREVLENDİRME ADI ALTINDA SÜRGÜN'

BES 2 nolu yönetim kurulu üyesi Turgut Bilir sözcülüğünde gerçekleşen basın açıklamasında uzun yıllar Defterdarlık, Milli Emlak ve vergi memurluğu görevinde çalışmış çok sayıda büro emekçisinin mevzuat bilgisinin olmadığı emniyet hizmetlerinde zorla geçici adı altında çalıştırılmak istenmesine tepki gösterildi. Bilir, "Son günlerde siyasal iktidar kamu emekçilerini verimsizlikle suçluyor. Mümkün olmayan performans dayatmaları getiriyor. Esnek çalışma yasa teklifi ile 657 sopası ile işten atmakla tehdit ediyor. Şimdilerde İstanbul Valiliği'nce yeni bir uygulama daha geliştirilmek isteniyor. İstanbul'da bulunan tüm kamu kurum ve kuruluşlarından İl Emniyet Müdürlüğü ve bağlı birimlerinde geçici görevlendirilmek üzere personel talep etmektedir" dedi.

Büro Emekçileri geliştirilmek istenen bu uygulamaya tepki göstererek taleplerini  de sıraladı. Bilir, "Çalışanlarımızın isteği dışında zorlama ile amirlerin isteği doğrultusunda yapılacak bu görevlendirmeler durdurulsun. Genç işsizlerin oranının yüzde 25'e ulaştığı bir ortamda ihtiyaçların bu şekilde giderilmesi ekonomik değildir. Eğer kamu kurumlarının ihtiyaçı var ise KPSS ile torpilsiz memur alımları yapılsın. Bizler 'geçici'  adı altında yapılan görevlendirmeleri kabul etmiyoruz. Bize rağmen yapılacak işlemlerin sürgün olarak kabul edeceğiz" şeklinde konuştu. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Yüksekdağ: Bu savaş Türkiye halklarının değil Saray'ın savaşı

SONRAKİ HABER

Baki Koşar Festivali’nin programı açıklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...