16 Şubat 2016 09:26

Ankara Üniversitesi: Güvenlik önlemlerinin sürekliliği elzemdir

Paylaş

Ankara Üniversitesi (AÜ), Cebeci Kampüsü girişinde 15 öğrencinin gözaltına alınmasıyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, kampüs girişinde alınan önlemlerin öğrenci, akademisyen ve personelin can güvenliği için elzem olduğu savunuldu.

Barış için Akademisyenler metnine imza atanlara soruşturma açılmasıyla gündeme AÜ Rektörlüğü, daha önceden duyurduğu şekilde yeni eğitim döneminin başladığı dün Cebeci kampüsü girişinde çeşitli önlemler almıştı. Üst araması sırasında 15 öğrenci kampüs girişinde gözaltına alınmıştı. Öğrenciler ve akademisyenlerin tepkisini çeken uygulamayla ilgili AÜ Basın Müşavirliği imzasıyla yazılı bir açıklama yapıldı. Kimlik kontrolü ve üst aramasının “güvenlik endişesi duyan öğrenciler ve akademik personel tarafından gelen şikâyet ve talepler nedeniyle” başlatıldığı iddia edilen açıklamada, “Bazı öğrenciler ve akademik-idari personel tarafından can güvenliklerinin sağlanması yönünde Rektörlüğümüze yazılı ve sözlü taleplerde bulunulmuştur.  Son aylarda ise, Cebeci Yerleşkesinde bazı kişilerce molotof kokteyli, havai fişek gibi patlayıcı, yaralayıcı, kesici ve delici malzemelerin sokulması ve bunların kullanılması yönünde şikâyetler ve tespitler mevcuttur” ifadeleri yer aldı.

Açıklamada şunlar ifade edildi: “Herkesin huzur ve barış içerisinde eğitim faaliyetlerini sürdürmesi ve yaşanması olası olumsuzlukların önüne geçilebilmesi amacıyla Yerleşke girişinde kimlik kontrolü ve üst araması yapılması, kayıtlı araçlar hariç hiçbir aracın içeri alınmaması ve gerekli görüldüğünde araçlarda bagaj kontrolü yapılmasına karar verilmiştir. Yerleşkelerimizde öğretim elemanlarımızın, idari personelimizin ve öğrencilerimizin can güvenliklerinin sağlanması, yaşanması olası tehlikelerin önlenmesi ve eğitim hizmetlerinin aksamadan yürütülebilmesi için her türlü güvenlik önlemlerinin alınması ve sürekliliğinin sağlanması yöneticiler için elzemdir ve de zorunludur.” (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İzmir'de barışa imza veren akademisyenler arasında ilk işten çıkarma

SONRAKİ HABER

'Mare, Demokratik Suriye Güçleri'nin kontrolünde' iddiası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...