16 Şubat 2016 09:16

İzmir'de barışa imza veren akademisyenler arasında ilk işten çıkarma

Paylaş

İzmir Üniversitesi Yönetimi, Barış İçin İmzacı Akademisyenlerden Yard. Doç. Ekrem Düzen'i işten çıkardı. Böylelikle İzmir'de ilk kez imzacı akademisyenlerden biri işinden atılmış oldu.

'Bu Suça Ortak Olmayacağız' metnine imza attıkları için Cumhurbaşkanı ve hükümet tarafından hedefe konulan akademisyenlere karşı işten çıkarmalar, soruşturmalar ve baskılar devam ediyor. Emri alan İzmir Üniversitesi bu metne imza koyan öğretim görevlilerinden Yard. Doç. Ekrem Düzen'in sözleşmesini, ihbarsız ve tazminatsız bir şekilde feshetti. Ayrıca ünivesite yönetimi Ekrem hocaya açtığı idari soruşturmanın sonucunda kınama cezası verdi.

2010 Mart ayından itibaren İzmir Üniversitesi'nin Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji bölümünde çalışan Yard. Doç. Dr. N. Ekrem Düzen, üniversitede, Anormal Psikolojisi, Bilim Felsefesi, Psikoloji Seminerleri ve Psikolojide Seçme Konular dersleri veriyordu.

'VAKIF ÇALIŞANLARININ İŞ GÜVENCESİ YOK'

İşten çıkarmayı gazetemize değerlendiren Eğitim Sen İzmir Üniversiteler Şubesi Yönetim Kurulu üyesi Öğretim Görevlisi Aydın Arı, vakıf üniversitesi çalışanlarının çok güvencesiz bir şekilde çalıştığını belirterek "Ekrem hocanın durumunda olduğu gibi çok kolayca ihbarsız ve tazminatsız bir şekilde işten çıkarabiliyorlar, herhangi bir gerekçe göstermeksizin. İş güvenceleri yok. Herhangi bir vakıf çalışanını işten çıkarmak, ona verecekleri tazminat üniversite sahibinin bir aylık puro parasına denk geliyor. Bu da işten çıkarmayı kolaylaştırıyor. Eğitim Sen olarak Ekrem hocayla dayanışma içinde olacağız. Gerekli yasal süreci başlatacağız" dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Türk-İş, kiralık işçiliğe ve kıdem gasbına 'Hayır' dedi

SONRAKİ HABER

Ankara Üniversitesi: Güvenlik önlemlerinin sürekliliği elzemdir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...