15 Şubat 2016 14:21

Demokratik Suriye Güçleri, Tel Rıfat'ı da kontrolü altına aldı

Paylaş

YPG'nin öncülüğündeki Demokratik Suriye Güçleri(QSD), Halep'in kuzeyindeki stratejik Tel Rıfat köyünü ele geçirdi. Hafta sonundan bu yana devam eden çatışmalar el Kaide'nin Suriye kolu el Nusra Cephesi, Ahraru'ş Şam, Şam Cephesi, Nureddin Zengi Hareketi gibi gruplara karşı sürdürülüyordu.

Demokratik Suriye Güçleri'nin içerisinde yer alan Ceyş'ül Suvar'ın bölgedeki komutanı da Ahbar'a yaptığı açıklamada Tel Rıfat'ın tamamen kontrollerinde olduğunu doğruladı. Ceyş'ül Suvar, Kefr Nasih'i de kontrol altına aldıklarını belirtti. Açıklamada "Mare'ye girme ve çatışma niyetinde değiliz. Oradan Nusra ve Ahrar'ın çıkartılması için temaslarımız sürüyor" denildi.

Tel Rıfat ve Kefr Nasih'in alınmasıyla QSD, bu cephede de IŞİD'le komşu hale geldi. Kefr Nasih'in doğusundaki Herbel IŞİD kontrolü altında bulunuyor. Öte yandan Kefr Nasih'in güneyindeki Ahras'ın da Suriye ordusu tarafından alındığı bildiriliyor.

TÜRKİYE'NİN SALDIRILARI BAŞLADI

Cihatçıların Mare'ye doğru kaçtığı aktarılırken, köyün QSD'ye geçmesiyle Türkiye'nin saldırıları da başladı.

Obüs ve füze saldırılarının Efrîn Kantonu merkezine bağlı köyleri de hedef aldığı açıklandı. Qîbarê köyünde birçok evin zarar gördüğü aktarıldı.

Tel Rıfat, AKP Hükümeti'nin yeni kırmızı çizgilerinden Azez'in güneyinde yer alıyor.

Al Masdar News'ün haberine göre bugün sabah saatlerinde Demokratik Suriye Güçleri, Suriye ordusunun cihatçılardan kurtardığı Kefr Naya'yı, ordu güçlerinin bölgeyi terk etmesinin ardından kontrolü altına almıştı. (DIŞ HABERLER)

FOTOĞRAF: ARŞİV

ÖNCEKİ HABER

Gazi Mahallesi'nde polis saldırısı: 3 yaralı

SONRAKİ HABER

Tarsus'ta silahlı çatışmalar yaşanıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...