15 Şubat 2016 13:29

Ankara'da Dünya Öykü Günü : Bizi biz yapan her şey, bizim öykümüzdür

Paylaş

Ankara Üniversitesi ve Çankaya Belediyesi tarafından düzenlenen Dünya Öykü Günü etkinliğine ilgi yoğun oldu.

Ankara Üniversitesi, Çankaya Belediyesi ve Uluslararası Ankara Öykü Günleri Derneğinin (UÖGD) düzenlediği 14 Şubat Dünya Öykü Günü etkinliği Yazar Ayse Kulin’in katılımıyla gerçekleşti. Ankara Üniversitesi morfoloji binası Abdülkadir Noyan Salonu’nda gerçekleşen etkinlik, Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Öğretim Görevlisi Dengin Ceylan’ın piyano dinletisi ile başladı. UÖGD Başkanı Özcan Karabulut “Bugün Çanakkale’den Erzurum’a, Edirne’den Bursa’ya Dünya Öykü Günü’nü kutluyoruz” diyerek 2002 yılında Ankara Öykü günlerinin 14 Şubat Dünya Öykü Günü tasarısı olarak edebiyat kamuoyuna sunularak kabul edildiğini ifade etti.

Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı Yasemin Asil ise “Farklı kültürler, farklı yaşamların kapılarını açan bir yoldur. Bazen şairin bir dizesini bir yazarın cümlesi hayatımızı değiştiriyor” diyerek edebiyatın ve sanatın hayatını önemine vurgu yaptı. 

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş öykünün savaşa karşı barışı,  esarete karşı özgürlüğü,  tüketime karşı üretimi tüm güzel duyguları öncüllediğini dile getirdi.

2016 Dünya Öykü Günü bildirisini kaleme alan Ayşe Kulin “Doğumla ölüm arasında bize dokunan, bizi biz yapan her şey, bizim öykümüzdür.  Üstelik bir roman gibi sonu olması da gerekmiyor, bir iç dökme ya da sörf coşku olarak kaldığında dahi,  anlamlı” diyerek öykülerin bizlerin iç dünyası ve hayatındaki tüm anıların ve tüm anların birer öykü olduğunu hatırlattı. 

Devlet Tiyatrosu Sanatçısı Orkide Çivicioğlu’nun seslendirdiği ve Ayşe Kulin’in yazdığı “Unutmak” adlı öyküsü tek kişilik sahne performansı olarak sahnelendi. Hislerin ve yaşamın önemine değinilen etkinlikte, sevgi ve öykünün birleştiğini ve bugünün sadece sevgililer günü olmadığı vurgulandı. 
(Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Kadın Dayanışması Yaşatır’

SONRAKİ HABER

Yiğit Bulut TRT’den kaç para alıyor?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...