15 Şubat 2016 12:44

Kobanê saldırıları davası ertelendi

Paylaş

Kobanê eylemlerinde yaşanan saldırılar gerekçe gösterilerek gözaltına alınan 49 kişinin yargılanmasına dün Ankara 28. Asliye Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. İkinci duruşmada sanıkların beyanları alınırken,  duruşma 30 Mayıs tarihine ertelendi.  Ankara emek ve demokrasi güçlerinin çağrısıyla 8 Kasım 2014 tarihinde Kobanê’de yaşanan saldırıları protesto etmek için basın açıklaması yapılmış, polis Sakarya Caddesi ve Abdi İpekçi Parkı'nda bulunanlara sert müdahalede bulunarak gözaltına almıştı

KAĞIT TOPLAYICISI DA SANIK OLDU

Davanın ikinci duruşması yer darlığı sebebiyle  Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülürken, 3 saat süren duruşmada sanıkların ifadeleri alındı. Sanıklar arasında kağıt toplayıcısı ve kafede otururken yaralanan birine yardım etmek için caddeye çıkan bir kadının da olması dikkat çekti.  
Polisin müdahalesinde başından taşla yaralanan Cumhuriyet Gazetesi Fotomuhabiri Necati Savaş müşteki olarak duruşmaya katıldı.

Kendisine taş atanı arkası dönük olduğu için göremediğini söyleyen Savaş, "Gruptan kişiler mi yoksa polis miydi taş atan bunu bilemem, ama bu kişinin bulunmasını istiyorum; şikayetçiyim" dedi. Hakim İsmail Yıldırım duruşmaya katılmayan sanıkların bir sonraki duruşmada hazır bulunmalarına karar vererek duruşmayı 30 Mayıs 2016'ya erteledi. (Ankara/EVRENSEL) 

ÖNCEKİ HABER

Demirtaş, Atina'da Çipras'la bir araya geldi

SONRAKİ HABER

Diyanet’ten ‘tahrikkar müzik’ fetvası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...