15 Şubat 2016 12:39

Savaş isteyenlere karşı barış cephesi kurulmalı

Paylaş

Antep’te Düztepe Barış İnisiyatifi “Ölümlerin ve savaşın gölgesinde barışı konuşuyoruz” başlıklı panelde konuşan HDP Antep Milletvekili Mahmut Toğrul,  Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kaderinin Saddam Hüseyin gibi olacağını ifade ederek “Çünkü diktatörler en güçlü oldukları zamanda bitişe en yakın zamandadır” dedi. Ortadoğu Uzmanı Bereket Kar da, savaş isteyenlere karşı barış cephesinin kurulması gerektiğini ifade etti. Barış mücadelesinin mahallelere kadar indiğinde bir yol alabileceğine vurgu yapan Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat ise güçlü işçi direnişleri yaşayan Antep’in birikimi bakımdan Türkiye’ye yol gösteren bir kent olduğunu dile getirdi. Düztepe Barış İnisiyatifi, önceki gün Düztepe Cem Evi Konferans Salonunda,“Ölümlerin ve savaşın gölgesinde barışı konuşuyoruz” başlıklı panel düzenledi. 

‘BİRGÜN HESAP VERECEKLER’

Panelde ilk olarak konuşan HDP Antep Milletvekili Mahmut Toğrul, bölgede insanlık tarihinin görmediği bir barbarizmin yaşandığını dile getirdi. Son 3 aydır sokağa çıkma yasaklarının olduğunu söyleyen Toğrul, askere ve polise her türlü zulmün yapılması talimatının verildiğini belirtti. Ancak bu zulmü yapanların bir gün hesap vereceğini dile getiren Toğrul, “Saddam Kuveyt’e girdiğinde herkes ‘Saddam o kadar güçlü ki hiç kimseye danışmadan, sormadan Kuveyt’e girebiliyor’ diyordu. Evet şu an Tayyip Erdoğan da hiç kimseye danışmadan, sormadan, iç hukuku, uluslararası hukuku takmadan Kürdistan’da savaşı başlattı. Ama Tayyip Erdoğan, korkarım ki Saddam Hüseyin kaderini paylaşacak. Çünkü diktatörler en güçlü oldukları zamanda bitişe en yakın zamandadır” dedi. 

Toğrul’dan sonra söz alan Ortadoğu Uzmanı Bereket Kar da, bugün Türkiye’de, bölgede ve  dünyada savaş halinin yaşandığını vurguladı. Emperyalist devletlerin mozaikler ülkesi olan Suriye’yi yok etmeye ant içtiğini dile getiren Kar, gelinen noktada halkların mozaiğinin savaşın içine girdiğini söyledi. “Türkiye’nin beslediği IŞİD”in elinde patladığını belirten Kar, IŞİD’den zarar gören Amerika ve Rusya’nın kendi çıkarları doğrultusunda Suriye’de Kürtleri desteklediğini dile getirdi. Böyle bir durum karşısında Saray ve bütün güçlerinin yeni bir milliyetçi dalga yaratarak ulusal tehdit algısını ortaya çıkardığını söyleyen Kar, ancak bunu ne Rusya’nın ne de Amerika’nın yuttuğunu söyledi. Kar, savaş isteyenlere karşı barış bir cephesinin kurulması gerektiğini dile getirdi.

POLAT: ANTEP YOL GÖSTERİYOR

Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat da, barış mücadelesinin mahallelere kadar indiğinde bir yol alabileceğini söyledi. Güçlü işçi direnişleri yaşayan Antep’in birikimi bakımından Türkiye’ye yol gösteren bir kent olduğunu belirten Polat, bölgedeki barış mücadelesinde de bir inisiyatifi işaret ettiğini dile getirdi. Bölgeye gazeteci olarak üç defa geldiğini belirten Polat, bugün yaşananların devlet politikasının sonucu olduğunu ifade etti. Kürt sorununda çözüm fırsatlarının doğduğunu ancak iktidarın bu fırsatları istismar ettiğini dile getiren Polat, Cizre’de yaşananların büyük bir kırım olduğunun da altını çizdi. Devletin bu süreci devam ettireceğini anladıklarını belirten Polat, toplum olarak güçlerin barış mücadelesinde birleştirilmesi gerektiğini söyledi. (Antep/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

8 yaşındaki çocuğa tecavüze 20 yıl hapis

SONRAKİ HABER

İzmir’de barış şiirleri okundu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...