15 Şubat 2016 12:28

Baluken: AKP, Cizre'den Azez'e savaş hattı ördü

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 'Azez'in düşmesine izin vermeyeceğiz' açıklamalarına 'Seni ne ilgilendiriyor?' diye karşılık verdi. Baluken, AKP'nin Cizre'den Azez'e bir savaş hattı ördüğünü ifade ederek, Türkiye'nin Suriye'ye kara harekâtına girişmesinin Türkiye'nin Pakistanlaşması olacağına dikkat çekti.

Paylaş

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken Meclis'te yaptığı basın toplantısında TSK'nin 3 gündür Efrîn ve Halep kuzeyinde YPG'nin kontrolündeki bölgelere yönelik gerçekleştirdiği saldırıları değerlendirdi.

Baluken, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Ukrayna'ya giderken gazetecilere yaptığı, "Azez'in düşmesine izin vermeyeceğiz" açıklamasına "Seni ne ilgilendiriyor. Azez düşmeyecek, beyefendi hepimizi savaşa sürecek" diye karşılık verdi.

Baluken, "Bir savaşa girilecekse savaş kararını alması gereken Meclis burasıdır. Bu ülke özel aile şirketi değil" dedi.

Baluken, AKP'nin Cizre'den Azez'e, Sur'dan Halep'e kadar bir savaş hattı ördüğünü ifade ederek, "AKP bütün sözlerine ihanet ederek barış adına almış oldukları oyları bir savaş sürecine kanallize etmiş oraya yönlendirmiştir. Kürt düşmanlığı üzerinden bütün coğrafyayı yangın yerine çevirme gayreti içindedir" diye konuştu.

Baluken, şöyle devam etti: "Bu Türkiye açısından tam bir kıyamet senaryosudur. Buna müsaade etmeyeceğiz. Olası bir savaş Türkiye'nin Suriyeleşeceği bir dönemin gelmesi demektir. Türkiye'nin Pakistanlaşması demektir."

MECLİS BİLGİLENDİRİLMİYOR

Son gelişmelerle ilgili Meclis'in bilgilendirilmediğini aktaran Baluken, "Bir savaşa girilecekse savaş kararını alması gereken Meclis burasıdır. Bırakın karar almayı tek bir tartışma yok. Bundan kimse rahatsız değil. CHP ve MHP'nin bu konuda bir rahatsızlığı yok. Ana muhalefet partisinin savaş arayışlarına karşı net tutum koyması lazım. Bu ülke Erdoğan ve Davutoğlu'nun keyfince yöneteceği özel aile şirketi değil. Konuyla ilgili genel görüşme talebimizi Meclis Başkanlığı'na sunuyoruz" dedi. (Ankara/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Loç Vadisinde taş ocağı zaferi

SONRAKİ HABER

8 yaşındaki çocuğa tecavüze 20 yıl hapis

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...