15 Şubat 2016 12:34

Loç Vadisinde taş ocağı zaferi

Paylaş

Kastamonu Cide ilçesinde gerçekleştirilmesi planlanan kum çakıl ocağı kırma-eleme tesisi ve hazır beton üretim tesisi hakkında verilen “ÇED olumlu kararı” iptal edildi.

Orya Enerji Elektrik Üretim AŞ tarafından yapılacak olan Cide HES Projesinin hammadde ihtiyacının karşılanması amacıyla planlanan tesise karşı, HES projesinin iptal edilmesi ile birlikte dava açılmıştı. Açılan davada, Cide HES projesinin hayata geçirilebilmesi için bir malzeme ocağına, kırma eleme tesislerine, beton santralinin kurulmasına zorunluluk olduğu, dolayısıyla dava konusu projenin Cide Regülatörü ve HES projesi için ayrılmaz ve tamamlayıcı bir özellik taşıdığından iki projenin entegre bir faaliyet niteliği taşıdığı, bu haliyle ÇED Yönetmeliğin 25. maddesi gereğince bu iki faaliyet ile ilgili projelerin birlikte ele alınması gerektiği, Cide Regülatörü ve HES projesi için açılan davada yürütmenin durdurulması kararı verildiğinden dava konusu projenin de dayanağının ortadan kalktığı, işlemin hukuka  aykırı olduğu ileri sürülerek ÇED olumlu kararının iptali istenilmişti.

Kastamonu İdare Mahkemesi gerekçeli kararında “Cide Regülatörü ve HES projesinin iptal edilmesi ile dava konusu olan kum-çakıl(ariyet) ocağı, kırma-eleme Ttesisi ve hazır beton üretim tesisine ihtiyaç kalmadığından dava konusu ‘ÇED olumlu’ kararında hukuka uyarlık bulunmadığı sonucuna varılmıştır” dendi.

Loç Vadisi halkı bir kere daha vadileri için Orya Enerji Elektrik Üretim AŞ’ye karşı zafer kazanmış oldu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Haydarpaşa gerçekten kurtuldu mu?

SONRAKİ HABER

Baluken: AKP, Cizre'den Azez'e savaş hattı ördü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...