15 Şubat 2016 11:24

Milli Savunma Bakanı Yılmaz: Suriye’de asker yok

Paylaş

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Suriye ile savaşa girilip girilmeyeceği ile ilgili milletvekillerinin sorularına ‘barış’ı savunarak cevap verdi. 4 ayrı noktadaki hedeflerin vurulduğunu belirten Bakan Yılmaz, Türkiye askerinin Suriye'ye girdiği iddialarını ise yalanladı.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Milli Savunma Bakanlığı bütçesinin görüşmeleri esnasında, milletvekilleri Suriye’ye yapılan müdahaleye ilişkin vekillerin sorularını yanıtladı. Bakan, Suudi Arabistan uçaklarının Türkiye’ye gelmesi konusunda prensip olarak anlaştıklarını yineledi. Yılmaz, Türkiyeli  askerinin Suriye’ye  girmesi gibi bir düşüncelerinin olmadığını da belirtti.

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam’ın, ‘Yani Rusya oraya girdi, biz de Suriye’ye mi girelim, ne yapalım?’ sorusuna Yılmaz, “Yok, bizim öyle bir düşüncemiz yok. Biz onun için diyoruz, ‘Yurtta sulh, cihanda sulh’ de olacak ve bir de ‘güçlü olacaksınız’ diyoruz çünkü onun için de savaşa... Bizim de yaptığımız odur. Bir başka husus, biz savaş istemiyoruz çünkü bizim inancımız barıştır. Barışta insanlar insanlık değerlerini geliştirebilirler. Savaş yıkar, yok eder, tahrip eder. Dolayısıyla, barış insanı geliştirir. Medeniyetler barış dönemlerinde kazanılır, büyür, gelişir. Dolayısıyla da savaşı hiç kimsenin istememesi lazım.” cevabını verdi. (Ankara/CİHAN)
 

 

ÖNCEKİ HABER

Öldürüldükten sonra çıplak halde teşhir edilen kadın bedeni için önerge

SONRAKİ HABER

Hatay'da cihatçılar tarafından hedef gösterilen asker boğazı kesilerek öldürüldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...