15 Şubat 2016 11:20

Öldürüldükten sonra çıplak halde teşhir edilen kadın bedeni için önerge

Paylaş

HDP Grup Başkan Vekili Çağlar Demirel, sokağa çıkma yasaklarının ilan edildiği yerleşim yerlerinde kadınların işkence görerek öldürülmesi ve ölü bedenlerinin sokak ortasında çıplak bir şekilde teşhir edilmesi iddialarıyla ilgili Meclis araştırması istedi.

Araştırma önergesinin gerekçesinde Demirel, 16 Ağustos 2015 tarihinde Muş’un Varto ilçesinde başlayan sokağa çıkma yasaklarının bugüne kadar 7 kentin 20 ilçesinde onlarca mahalleyi kapsayacak şekilde 57 kez ilan edildiğini ifade etti. 

Şırnak’ın Cizre ilçesinde sosyal medya hesapları aracılığıyla servis edilen ve daha sonrasında kimi basın yayın organları tarafından da paylaşılan bir fotoğrafı hatırlatan Demirel, şöyle devam etti: “Cizre’de çekildiği öne sürülen bu fotoğrafta öldürülen bir kadının elbiselerinin çıkarıldığı ve çıplak bir şekilde sokak ortasında teşhir edildiği görülmektedir. Ölü bedenin etrafında asker ya da polis olduklarından şüphe edilen fakat kimlikleri belirsiz bazı kişiler de fotoğraf karelerine yansımıştır. Bunun yanı sıra fotoğraftaki kadının bacak ve göğüs kısımlarında kesik izlerinin bulunması öldürülen bu kişinin işkenceye uğradığı yönünde oldukça ciddi şüphe uyandırmaktadır... Özetle, sokağa çıkma yasaklarının ilan edildiği yerleşim yerlerinde kadınların işkence görerek öldürülmesi ve ölü bedenlerinin sokak ortasında çıplak bir şekilde teşhir edilmesi ile bu görüntülerin sosyal medya hesapları aracılığıyla basın yayın organlarına servis edilmesi türü olayların tüm boyutlarıyla incelenmesi amacıyla Anayasa’nın 98’inci, İçtüzüğün 104 ve 105’inci maddeleri uyarınca bir Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasını arz ve talep ederiz” dedi (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Okmeydanı'nda polisin başından gaz fişeği ile vurduğu Ergin Çelik'in durumu iyi

SONRAKİ HABER

Milli Savunma Bakanı Yılmaz: Suriye’de asker yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...