15 Şubat 2016 07:56

Birçok ilde yapılan ev baskınlarında 6'sı çocuk 49 kişi gözaltına alındı

Ankara'da Üniversitesi Cebeci Kampüsü'nde kurulan polis karakolu kurulurken, kimlik göstermeyen öğrencilerden 11'i gözaltına alındı. Adana, Derik, Urfa ve Erzurum'da yapılan ev baskınlarında ise 6'sı çocuk 38 kişi gözaltına alındı.

Paylaş

Ankara Üniversitesi Cebeci Kampusüne polisler tarafından sabah saatlerinde karakol kuruldu. Özel Güvenliğin yanı sıra okula çevik kuvvet polisleri ile sivil polisler yığıldı. Daha önce herhangi bir kimlik sorma uygulaması yapılmayan okulda, bu kez öğrencilere kimlik soruldu. Uygulamaya tepki gösteren 11 öğrenci polisler tarafından gözaltına alındı. Polis araçlarından yapılan anonslarda ise "kimlik göstermeyen ve zorluk çıkaran herkesin gözaltına alınacağı" tehditlerinde bulunuldu. 

Uygulamanın devam ettiği üniversitede gözaltı sayısının artması bekleniyor. 

DERİK'TE 5 GÖZALTI

Mardin'in Derik ilçesindeki Kale, Cevizpınar ve Dağ mahallelerinde sabah erken saatlerde özel harekât timleri tarafından eş zamanlı ev baskınları düzenlendi. Gerekçesi öğrenilemeyen ev baskınlarında Derik Belediyesi Meclis Üyesi Mülkiye Ezmez, belediye personeli Abdullah Ecer, İsmail Çelik, Mahsum Temel ve Şakir Ecer adlı yurttaşlar gözaltına alındı. 

Gözaltına alınanlar İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

ADANA'DA EV BASKINLARI VE GÖZALTI

Adana'nın Seyhan ilçesine bağlı Şakirpaşa ve Dumlupınar mahallelerinde de sabaha karşı polisler tarafından yapılan eş zamanlı operasyonlarda aralarında çocukların da olduğunu çok sayıda kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanların Adana Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldüğü öğrenildi.

Öte yandan dün sabah yapılan baskınlarda 6'sı çocuk 11 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. 

BİRECİK'TE 6 GÖZALTI 

Urfa'nın Birecik ilçesine bağlı Bağlarbaşı (Sorik ) Mahallesi'nde sabah saatlerinde polis ve jandarma çok sayıda zırhlı araçla aralarında DBP ilçe yöneticilerinin evlerinin de bulunduğu çok sayıda eve eş zamanlı operasyon düzenledi. Yapılan aramaların ardından 6 kişi gözaltına alınırken, evlerde bulunan eşyalar dağıtıldı. DBP İlçe Yöneticisi Yüksel Ataş'ın evinden ayrılan jandarma, zırhlı araçla elektrik tellerini kopardıktan sonra Ataş'ın evinin bahçe duvarını yıktı. 

Viranşehir'de ise dün gece 15 Şubat protestosunda çoğu çocuk 10'unun gözaltına alındığı öğrenildi. 

ERZURUM'DA 7 GÖZALTI 

Erzurum merkezde bulunan HDP ve DBP üye ve yöneticilerinin evlerine sabah saatlerinde eş zamanlı polis baskınları yapıldı. Baskınlarda HDP ve DBP Erzurum üye ve yöneticileri Şiyar Aslan, Nevzat Çavuş, Esat Kabak, Türkan Kara, Sebebi Sari Demir, Mehmet Nasır Çelik ve Sait Doğan isimli yurttaşlar gözaltına alındı.

Gözaltı gerekçeleri öğrenilemeyen HDP ve DBP'liler İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

'Türk askerleri cephaneleriyle birlikte Azez ve Halep’e geçti' iddiası

SONRAKİ HABER

Antalya’da paralel yapı iddiasıyla gözaltına alınan 17 kişi adliyeye sevk edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...