14 Şubat 2016 17:32

Barış yürüyüşçülerine 18’er yıl hapis istemi

Paylaş

Sur’da süren abluka ve saldırılara karşı 31 Aralık 2015 tarihinde düzenlenen yürüyüşe polisin saldırması sonucu gözaltına alınan 24 kişi davalık oldu. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı tarafından hazırlanan iddianamede, aralarında eğitim emekçileri, sağlıkçılar, belediye çalışanları ve öğrencilerin de olduğu 1’i tutuklu 24 kişi hakkında 7.5 yıldan 18 yıla kadar hapis cezası istendi.

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde devlet güçlerinin saldırı ve ablukalarını protesto etmek amacıyla DBP, HDP, KJA, HDK ve DTK’nin çağrısıyla 31 Aralık’ta düzenlenen yürüyüşe Bodrum’dan gelen “Barışa Yürüyorum İnisiyatifi” de katılmıştı. Polise, yürüyüş sırasında kendilerine el yapımı patlayıcı atıldığı iddiasıyla kitleye saldırmış ve çıkan olaylarda 24 kişi gözaltına alınmıştı. Olay ile ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianamede, 1’i tutuklu 23 kişi hakkında 7,5 yıldan 18 yıla hapis cezası istendi. 

Savcılık tarafından hazırlanan iddianamede, Mazlum Doğan Güzel, Pınar Öğrenci, Aziz Kılıç ve Haydar Darıcı’nın sosyal medyadaki paylaşımları delil olarak gösterilirken, “örgüt propagandası yaptıkları” iddia edildi. Muzaffer Coşkun’un ise, Dicle Üniversitesi Özgür Öğrenci Derneği’nin (DÜÖÖ-DER) 24 Kasım 2014 tarihinde üniversite içerisinde “Kadına Yönelik Şiddeti” protesto yürüyüşüne katılıp halay çekmesi, yine 26 Kasım 2015 tarihinde Aydın Erdem Özgür Öğrenci Derneği’nin (Aydın-Der) üniversite içerisinde yaptığı yürüyüşe katılması suç sayıldı. İddianamenin bir suretinin, YÖK, Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı’na gönderildiği belirtildi. Davanın ilk duruşması, 5 Nisan 2016 tarihinde Diyarbakır 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek. (Diyarbakır/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Yüksekdağ’ın aracı ‘usule uygun’ durdurulmuş!

SONRAKİ HABER

Selam Tevhid soruşturmasında usulsüzlük yaptığı iddia edilen 6 kişi tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...