14 Şubat 2016 12:56

Evrensel Basım Yayın’da illüstrasyon sergisi açıldı

Paylaş

llustrati ve Today’in‘ Tahran’dan İstanbul’a kişisel bir yolculuk’ ismiyle hazırladığı sergi Evrensel Basım Yayın’da açılışını yaptı.

Eş zamanlı olarak Tophane’deki galeride de sunulan sergi 1 ay sürecek.  Evrensel Basım Yayın’ın ortaklığıyla 1 yıl önce açılan Illustrati ve Today, Türkiye’de çocuk yayıncılığına önemli katkılarda bulunarak üçer aylık periyotlarla illüstrasyon eğitimi vermeye başlamıştı.

Illustrati ve Today birinci yılını, yetiştirdiği 18 sanatçının eserlerinden oluşan ‘Tahran’dan İstanbul’a kişisel bir yolculuk’ sergisiyle kutluyor. Sergiye dair bilgi veren Illustrati ve Today’in kurucusu İranlı Sanatçı Saed Ensafi, “Sergiyi hazırlarken İran’da ve Türkiye’deki insanların nelerden haz, keyif aldıklarına dair bir fikrin ortaya çıkmasından yola çıktık. Eserleri sergilenen 18 sanatçıdan bir kısmı İran’daki öğrencilerimden oluşurken, bir kısmını da İstanbul’daki öğrencilerim oluşturuyor” dedi.

Saed Ensafi’nin 2006 yılında Tarhan’da başlattığı Illustrati ve Today okulunu İstanbul’a taşıyarak Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdiklerini söyleyen Onur Öztürk, “1 yıl boyunca 2 tane 6 aylık dönemlerde illüstrasyon okulu hayatını devam ettirdi. Bağımsız bir kültür sanat organizasyonu oldu. Çağdaş, güncel,  kurgu illüstrasyon dalında Türkiye de bunun gelişmesi için çaba sarfediyor. Biz de Evrensel Basım Yayın olarak bu ortaklıkta olmaktan zevk alıyor, onur duyuyoruz” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

KKTC suyu yargıya taşınıyor

SONRAKİ HABER

QSD, TSK saldırılarında ölen 3 üyesinin isimlerini açıkladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...